Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 11. günün ardından

La Vuelta 2021’in, 131,6 kilometrelik 11. etabı Antequera’da başlayıp, Valdepenas de Jaen’de sona erdi.

EF Education – Nippo’nun Danimarkalı sporcusu Magnus Cort etabın sonuna kadar savaşmasına rağmen, Enric Mas’ı da geride bırakan son iki yılın La Vuelta şampiyonu Primoz Roglic, 11. etabın galibi oldu. Bu sonuçla birlikte Sloven bisikletçi, genel klasman lideri Odd Christian Eiking ile arasındaki zaman farkını 2 dakikanın altına indirdi. Roglic kazandığı 11. etap ile son beş senede 12. büyük tur etap zaferine uzandı.

Deceuninck – Quick-Step sporcusu Fabio Jakobsen’i puan klasmanı yeşil mayoda en çok zorlayan isim olan Alpecin – Fenix bisikletçisi Jasper Phillipsen’in rahatsızlandığı için La Vuelta 2021’den çekildiği açıklandı.

11. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Son 150 metreye kadar önde giden Magnus Cort, genel klasman liderliğine aday iki bisikletçi Enric Mas ve Primoz Roglic tarafından yakalandı ve geçildi. Mas ile Roglic’in düellosunda kazanan Sloven bisikletçi oldu. Roglic, Mas’ın geçebileceği yer olan bariyerleri çok iyi kapatarak etap zaferine pedalladı.

2 kilometre kala – Danimarkalı bisikletçi Magnus Cort eğer bu etabı kazanmak istiyorsa tüm gücünü ortaya koymalı. Mas ve Roglic yaklaştı. Üçlü bir bitirişte şansı yok.

12 kilometre kala –Tüm kaçışlar pelaton tarafından yakalandı. Sadece Magnus Cort tek başına, önde 45 saniye farkla etap zaferine doğru gitmeye çalıştı. BikeExchange, Movistar ve UAE Team Emirates ana grubun önünde tempoyu belirledi.

25 kilometre kala – Ineos Granadiers’ın sporcuları Egan Bernal ve Adam Yates’in takım arkadaşları tempo artırdı. Jumbo – Visma da Primoz Roglic’in zaman kazanması için aynı tempoya ayak uydurdu. Beş lider arasındaki fark 1 dakikanın biraz üzerinde, bu hızla giderlerse en önde giden Magnus Cort’un işi zor.

48 kilometre kala – Jumbo – Visma bu etabı çok istedi. Roglic’in dün yaptığı kazanın izlerini 11. etap zaferiyle silmeye çalıştı. Pelatonu çeken ekip ve tempoyu belirleyen takım konumdaydılar. Intermarche-Wanty-Gobert’in kırmızı mayolu sporcusu Odd Christian Eiking de orada ve mayosunu kaybetmeye hiç niyeti yok. Primoz Roglic’in zorlu geçen dünkü etaptan sonra söylediği gibi: “Risk yoksa, zafer yok!”

11. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 11. Etap özeti:

12. etap 166,7 kilometre olacak ve Jaen’de başlayıp, Cordoba’da bitecek. 


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.