Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 12. günün ardından

La Vuelta 2021’in, 166,7 kilometrelik 12. etabı Jaen’de başlayıp, Cordoba’da sona erdi.

12. Etap profili

EF Education-Nippo’nun sporcusu Magnus Cort, çok istediği etap zaferine 12. etapta ulaştı. Son sprintte güçlü kalan Danimarkalı bitiş çizgisini ilk geçen isim oldu. Primoz Roglic, kırmızı mayonun sahibi Odd Christian Eiking ile farkı düşüremedi.

Genel klasman favorileri, Jumbo Visma’dan Primoz Roglic’in ve Ineos Grenadier’den Adam Yates’in 52 kilometre kala toplu kazaya karışmalarına rağmen iki sporcu da etap sonunda zaman kaybetmedi.

12. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Dünkü etabı son 100 metrede kaybeden Magnus Cort, galibiyet için Deceuninck-QuickStep sporcusu Andrea Bagioli ile girdiği sprint mücadelesi sonunda zafere pedalladı.

Magnus Cort’un Andrea Bagioli’yi tekerlek farkıyla geçtiği an:

5 kilometre kala – Avustralya takımı Team BikeExchange kaçış grubuyla farkı 21 saniyeye kadar düşürdü. Dün yarışı son metrelerde kaybeden Magnus Cort da grubun önüne doğru gelenler arasında.

12 kilometre kala – Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux adına yarışan Matteo Trentin, takımından beklediği tempoyu göremeyince tek başına kaçmaya karar verdi. İtalyan bisikletçiyi, Astana-PremierTech’ten Ion Izagirre takip etti.

25 kilometre kala – Maksimum eğimi %16, ortalama eğimi %5,6 olan 7,2 kilometrelik ikinci kategori Alto Del’i tırmanırken Van Gils sıcak havanın etkisiyle yorgun gözüktü. Belçikalı bisikletçi ile pelaton arasındaki fark 35 saniye. Bahrain Victarious’un İtalyan sporcusu Damiano Caruso yapacağı atakla puantiyeli formanın yeni sahibi olabilir.

44 kilometre kala – 52 kilometre kala kazaya karışan genel klasman favorileri Jumbo-Visma’dan Primoz Roglic ve Ineos’tan Adam Yates, pelatona katıldı. İki sporcunun da enerjilerini ne kadar koruyabildikleri soru işareti. Euskaltel-Euskadi sporcusu Basklı Mikel Iturria tek başına kaçışını sürdürdü. Onu iki grup halinde Amezqueta, Bol ve Berwick ile Dewulf, Van Gils ve Armee 30 metre gerisinden takip etti.

12. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 12. Etap özeti:

13. Etap 197,2 kilometre olacak ve Belmez’de başlayıp, Villanueva de la Serena’da sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.