Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 13. günün ardından

La Vuelta 2021’in, 197,2 kilometrelik 13. etabı Belmez’den başlayıp, Villanueva de la Serena’da sona erdi.

13. Etap profili

Etabı sprint bitişiyle Deceuninck QuickStep’ten Florian Senechal kazandı. Büyük turlardaki ilk galibiyetini alan Fransız sporcu yarış sonunda “Arkadan gelip Demare ya da Matthews geçer diye düşündüm ama baktım kimse gelmiyor. Şanslıydım, aileme armağan ediyorum” dedi.

28 yaşındaki bisikletçi, UAE Team Emirates’ten Matteo Trentin’i tekerlek farkıyla geçerken, üçüncülüğü de DSM’den Alberto Dainese aldı.

13. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – QuickStep’in sprinteri ve aynı zamanda yeşil mayo sahibi Fabio Jakobsen, son metrelerde teker patlatarak takım arkadaşı Florian Senechal’in zafere giden yolunu açtı.

5 kilometre kala – Ineos takımı, genel klasman adayları Egan Bernal ve Adam Yates’in, dağlarda kaybettikleri zamanı geri alabilmeleri için tempo artırdı. Groupama, BikeExchange, Alpecin-Fenix takımları Demare, Matthews, Modolo için çalıştı fakat turun en dominant ekibi Deceuninck-QuickStep de orada ve yeşil mayoyu getirdi.

13 kilometre kala – QuickStep bisikletçileri Bert Van Lerberghe ve Fabio Jakobsen, ara sprint kapısı öncesi grubu geride bıraktı. Eğer Jakobsen son etap olan Santiago de Compostela’ya kadar gidebilirse rahat şekilde yeşil mayonun sahibi olarak La Vuelta 2021’i bitirecek. Ara sprint kapısından aldığı puanla en yakın rakibi Magnus Cort’a 86 puan fark attı.

34 kilometre kala – Groupama-FDJ pelatonun önüne İsveçli Tobias Ludviggson’u, Deceuninck-QuickStep ise James Knox’u koydu. Her iki takım da kendi sprinterleri Demare ve Jakobsen’in yolunu açmak için çalıştı. Hemen arkalarında da Movistar ve Jumbo-Visma treni takipte.

13. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 13. Etap özeti:

14. Etap 159,7 kilometre olacak ve Don Benito’dan başlayıp, Pico Villuercas’ta sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.