Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 14. günün ardından

La Vuelta 2021’in, 159,7 kilometrelik 14. etabı Don Benito’dan başlayıp, Pico Villuercas’da sona erdi.

14. Etap profili

DSM’nin sporcusu Romain Bardet, 6.8 kilometre kala başlattığı kaçışını devam ettirerek, önde giden kaçış grubunu yakalayarak etap zaferine pedalladı. Kariyerinin ilk La Vuelta etap galibiyetini alan 30 yaşındaki Fransız bisikletçi, dağların kralı klasmanında da liderliğe yükseldi.

Günün bir diğer kazanan ismi de son iki yılın İspanya Bisiklet Turu genel klasman şampiyonu Primoz Roglic oldu. Kırmızı mayonun sahibi Odd Christian Eiking ile farkı 20 saniye daha indirdi ve 1 dakika 36 saniye kadar düşürdü.

14. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Romain Bardet adına harika bir galibiyet. Dağ etabında, en güçlü tırmanışçılardan biri olan Fransız sporcu hak ettiği zafere uzandı. Günün kahramanlarından biri de yaptığı kazaya rağmen etabı üçüncü bitiren Alpecin-Fenix bisikletçisi Jay Vine’ydi.

5.5 kilometre kala – En öndeki BikeExchange sporcusu Andrey Zeits ile kovalamacaya başlayan Bardet, aralarındaki 50 saniyelik farkı birkaç dakika içinde kapattı. Zeits ve Prodhomme güçlerini birleştirerek Fransız’ı yakalamaya çalıştı. Fakat Romain Bardet çok kuvvetli gözüktü.

13 kilometre kala – Jumbo-Visma takımı temposuyla tüm yolu kapattı. Öndeki kaçışı yakalamaya çalışmadan böyle bir hamle akıllara şu soruyu getirdi: Primoz Roglic yorgun mu?

29 kilometre kala – Kötü bir kaza meydana geldi. Alpecin-Fenix sporcusu Jay Vine, takım aracından su alırken mesafeyi ayarlayamadı ve aracın üstüne doğru düştü. Şu an için yerde duruyor, sağ omzunu tutuyor ve sağ dizi kanlar içinde.

40 kilometre kala – Jumbo-Visma pelatonda tempoyu belirledi. Intermache-Wanty-Groupe-Gobert, takımının sporcusu genel klasman lideri Odd Christian Eiking’in kırmızı mayosunu korumak için tüm kuvvetiyle dayandı. Son tırmanışta, Eiking’in mayosunu korumak için yapacakları merak konusu.

14. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

14. Etap sonunda oluşan dağların kralı tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 14. Etap özeti:

15. etap 193,4 kilometre olacak ve Navalmoral de la Mata’dan başlayıp, El Barraco’da sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.