Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü İstanbul’da kutlandı: “30 Ağustos, zafer ve tam bağımsızlık demek”

Haber: Ali Macit-Ayhan Eren

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü vesilesiyle bugün İstanbul’da anma törenleri düzenlendi. Törenler, saat 9.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı, saat 10.15’te İstanbul Valiliği’nde düzenlenen Zafer Bayramı Kabul Töreni ile devam etti. Fatih’te bulunan Vatan Caddesi’nde ise saat 11.00’de resmi geçit töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere üst düzey bürokrat ve askerler katıldı.

“Kurtuluşumuz bizler için çok önemli”

Vatan Caddesi’ndeki törene katılan bir Uygur Türk’ü gözyaşlarını tutamayarak, “Ben de çok heyecanlıyım. Keşke bizim de böyle bir kurtuluş günümüz olsaydı” dedi. Babası ile törene katılan bir kız çocuğu da, “Kurtuluşumuz bizler için çok önemli çünkü bizim ülkemiz dört bir yanı denizlerle çevrili çok güzel bir ülke. Bu ülke, bizim ülkemiz olduğu için çok mutluyum” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.