Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Belçika GP yağmur nedeniyle yapılamadı

Formula 1 sezonunun 12. etabı olan Belçika Grand Prix’sine sağanak yağış engel oldu. Belçika’nın Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’ndeki yarışın başlangıcı yağmurun şiddetini azaltmaması sebebiyle 3 saat ertelendi.

FIA’nın 1 saatlik yarış yapılması kararının ardından güvenlik aracıyla yeniden piste çıkan araçlar, prosedür gereği iki tur attıktan sonra olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden pit alanına döndü. Karar için bir süre daha bekleyen FIA, yağmur hız kesmeyince yarışın devam etmeyeceğini duyurdu.

Yağışa rağmen düzenlenen törende Red Bull-Honda’nın Hollandalı pilotu Max Verstappen podyumun en üst basamağına çıkarken, Williams’ın Büyük Britanyalı pilotu George Russell ikinci, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Bu sonuçla birlikte genç yetenek George Russell, kariyerinde ilk kez podyuma çıkma başarısını gösterdi.

İlk 10 sıradaki pilotlar, yarışın tamamlanması halinde almaları gereken puanın yarısıyla Belçika Grand Prix’sinden ayrıldı. Buna göre Red Bull Racing Honda pilotu Verstappen 12.5, Williams Mercedes pilotu Russell 9, Mercedes pilotu Hamilton da 7.5 puanın sahibi oldu.

Formula 1’in bir sonraki yarışı olan Hollanda Grand Prix, 5 Eylül Pazar günü koşulacak.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Formula 1 Belçika GP sıralama turlarının özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=E_CvS-dN99Y

Formula 1 Belçika GP özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.