Formula 1: Belçika GP yağmur nedeniyle yapılamadı

Formula 1 sezonunun 12. etabı olan Belçika Grand Prix’sine sağanak yağış engel oldu. Belçika’nın Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’ndeki yarışın başlangıcı yağmurun şiddetini azaltmaması sebebiyle 3 saat ertelendi.

FIA’nın 1 saatlik yarış yapılması kararının ardından güvenlik aracıyla yeniden piste çıkan araçlar, prosedür gereği iki tur attıktan sonra olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden pit alanına döndü. Karar için bir süre daha bekleyen FIA, yağmur hız kesmeyince yarışın devam etmeyeceğini duyurdu.

Yağışa rağmen düzenlenen törende Red Bull-Honda’nın Hollandalı pilotu Max Verstappen podyumun en üst basamağına çıkarken, Williams’ın Büyük Britanyalı pilotu George Russell ikinci, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Bu sonuçla birlikte genç yetenek George Russell, kariyerinde ilk kez podyuma çıkma başarısını gösterdi.

İlk 10 sıradaki pilotlar, yarışın tamamlanması halinde almaları gereken puanın yarısıyla Belçika Grand Prix’sinden ayrıldı. Buna göre Red Bull Racing Honda pilotu Verstappen 12.5, Williams Mercedes pilotu Russell 9, Mercedes pilotu Hamilton da 7.5 puanın sahibi oldu.

Formula 1’in bir sonraki yarışı olan Hollanda Grand Prix, 5 Eylül Pazar günü koşulacak.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Formula 1 Belçika GP sıralama turlarının özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=E_CvS-dN99Y

Formula 1 Belçika GP özeti:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş