Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 15. günün ardından

La Vuelta 2021’in, 193,4 kilometrelik 15. etabı Navalmoral de la Mata’da başlayıp, El Barraco’da sona erdi.

15. Etap profili

UAE Team Emirates’ten Rafal Majka’nın 125 kilometre kala 1. kategoriden Alto de la Centenera tırmanışında Fabio Aru ve Van Gils ile başlattığı kaçışını, 87 kilometre kala Fabior Aru’yu ekarte ederek zafere pedalladı. 58 kilometre kala Jumbo-Visma’nın sporcusu Steven Kruijswjk’ın pelatondan ayrılarak Rafal Majka’nın peşine düştü. 2 dakikayı geçen farkı 1 dakika civarlarına indirmeyi başarsa da Hollandalı bisikletçi, Polonyalı bisikletçiyi yakalayamadı.

15. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Rafal Majka’nın destansı kaçışı, İspanya Bisiklet Turu’nun 2017 edisyonunda kazandığı etaptan sonra ikinci etap galibiyetini getirdi. Polonyalı sporcu toplamda da üçü Tour de France’de olmak üzere beşinci büyük tur etap zaferini yaşadı.

4 kilometre kala – Ineos takımının bisikletçisi genel klasman favorilerinden Adam Yates’in zaman çalma amacıyla kaçışını Jumbo-Visma ekibi nötralize etti.

25 kilometre kala – Pelaton inişe geçerken, geriye sadece 3. kategori yokuş kaldı. Rafal Majka galibiyete gitmesine rağmen Steven Kruijswijk 1 dakika 35 saniyeye kadar farkı indirdi, pelatonla etap liderinin arasındaki fark 6 dakikanın üzerinde. Etabın tırmanışla bitmemesi, genel klasmancıların zaman çalması için fırsat yaratmadı.

38 kilometre kala – Rafal Majka etap zaferine giderken, Steven Kruijswijk pelaton ile farkı açıp etap liderini takibe devam etti. Eğer genel klasmandan atak gelmezse, bu etap da az aksiyonlu ve sıralamanın değişmediği bir etap olacak.

47 kilometre kala – Steven Kruijswijk halen Majka’yı takipte. Aralarındaki fark 1 dakika 30 saniye civarında. Polonyalı art arda üç tırmanış yapacak ve en ufak bir tempo kaybında Hollandalı’yı yakalayabilir.

15. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 15. Etap özeti:

Bir günlük dinlenmenin ardından, 16. etap 170,8 kilometre olacak ve Laredo’da başlayıp, Santa Cruz de Bezana

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.