Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Britanya Grand Prix’si Quartararo’nun zaferiyle sonuçlandı

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 12. etabı, İngiltere’nin Northamptonshire Kontluğu’na bağlı Silverstone kasabasındaki Silverstone pistinde 20 tur olarak koşuldu.

Şampiyona lideri, Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Fransız pilot, üçüncü sıradan başladığı yarışı lider bitirerek sezonun beşinci, kariyerinin sekizinci galibiyetine ulaştı. Büyük çekişmeye sahne olan son turlarda, Suzuki Ecstar pilotu Alex Rins 2,6 saniye geriden gelerek ikinci, liderin 4,1 saniye gerisinden de Aprilla Gresini pilotu Aleix Espargaro üçüncü sırayı aldı.

Sezonun 13. yarışı olan Aragon Grand Prix’si, 12 Eylül’de koşulacak.

MotoGP pilotlar klasmanı ilk 10:

MotoGP markalar klasmanı:

MotoGP kurucular klasmanı:

MotoGP 2021 Britanya GP’nin heyecan içinde geçen son turu:

https://www.youtube.com/watch?v=R-N-GLhgnJs

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.