Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

12 Dev Adam’ın 2023 FIBA Dünya Şampiyonası elemelerindeki rakipleri belli oldu

2023 FIBA Dünya Şampiyonası Avrupa eleme grupları, İsviçre’deki Patrick Baumann House of Basketball’da çekilen kura ile belli oldu. B grubunda yer alan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan, Büyük Britanya ve Belarus ile eşleşti.

Japonya, Endonezya ve Filipinler’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2023 Dünya Şampiyonası için Avrupa elemelerinde 32 takım mücadele edecek, bunlardan 12’si turnuvaya katılmaya hak kazanacak.

15 ay boyunca altı eleme penceresinde yapılacak karşılaşmaların ilk etabında sekiz grupta yer alan dörder takımdan grubunu ilk üç sırada tamamlayanlar, bir üst tura geçecek. İlk tur müsabakaları çift maç usulü oynanacak.

İlk gruplarda elde ettikleri sonuçlarla ikinci gruplara kalacak takımlar, altışar takımdan oluşan dört gruba ayrılacak. Bu gruplarda ilk üç sırada yer alan 12 takım, Dünya Şampiyonası’na katılma vizesi alacak.

2023 Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Asya ve Afrika’da 16’şar takım elemelerde mücadele edecek.

Milli takımın koçu Orhun Ene, B Grubu’ndaki rakiplerimizi şu sözlerle değerlendirdi: “Bizim için ilk hedef, diğer gruptan da istediğimiz sonuçları alıp Dünya Kupası’na katılmak. Önceliğimiz en iyi kadroyu sahaya çıkarabilmek olacak. EuroLeague’de artan maç takvimi ile birlikte bu turnuvada oynayan oyuncu sayımızı ve NBA’deki temsilcilerimizi göz önüne aldığımızda çok farklı kadrolarla sahaya çıkacağız. Öncelikle kasım ve şubat sürecinde potansiyeli en yüksek kadronun sahada yer alabilmesi ve bu oyuncuları hazırlamak bizim önceliğimiz.

2023 Dünya Şampiyonası eleme grupları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler