Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Balık avı yasağı kalktı, balıkçılar “Vira bismillah” dedi: “Bu sene palamuttan umutluyuz”

Haber: Ayhan Eren & Ali Macit

31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece yarısı balık avı yasağı kalktı. Balıkçılar, yasağın kalkmasıyla birlikte denize açılıp av sezonunun ilk balıklarını yakalamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü-Gürpınar Balık Hali’ne geldi. Halden bir kasa balık alan İmaoğlu, esnafın sorularını dinledi.

Poyrazköy Limanı’na gidip Kaptan Şaban Bayraktar ve gemi mürettebatıyla konuştuk. Balıkçılar yeni sezonun iyi geçeceğine dair umutluydu.

Kaptan Bayraktar, “Eylülün sonu ekimin başı gibi bolluk olur, halkın yiyeceği tarihler bu zamandır” derken bir balıkçı “Geçen sene palamut çok oldu. Bu sene de inşallah hayırlısıyla yine beklentimiz palamut olabilir” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu halde esnafın sorularını dinledi

Medyascope’a konuşan haldeki bir balık satıcısı, “Akdeniz’den çok şey bekliyoruz. Geçen sene fazla balık yapmadı ama bu sene balık göründü. Fiyatlar düşecek. Bu sene palamut beklentisi de var” dedi.

Yasakların kalkmasının ardından Beylikdüzü-Gürpınar Balık Hali tıka basa doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, hale gelerek denizin bereketli olmasını diledi, balıkçıların ve kabzımalların sorularına yanıt verdi.

Esnaf İmamoğlu’na, insanların müsilaj nedeniyle balık satın almaktan kaçınacağını çünkü müsilajın balık tüketme konusunda sorun yaratmayacağı konusunda halka yeterince bilgilendirme yapılmadığından yakındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.