Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan Adli Yıl açılış töreninde konuştu: “Yargı reformu çalışmalarımızı hızlandıracağız, yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ediyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Adli Yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Amacımız güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmektir. Attığımız her adımda demokrasinin güçlendirilmesini, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Ankara’da yapılan yeni Yargıtay kompleksi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın duasıyla açıldı. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 

Konuşmasında yasalaşan yargı paketleriyle getirilen düzenlemeleri anlatan Erdoğan, “Halen çalışmaları süren insan hakları eylem planını bu yıl içinde neticelendirmek istiyoruz. Hukuk devleti niteliğimizi güçlendirecek bu planın hayata geçmesiyle ülke içinde ve uluslararası alanda maruz kaldığımız pek çok sıkıntıyı da çözeceğimize inanıyorum” dedi.

“Yeni anayasa çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz”

Konuşmasında yargı reformu çalışmalarını hızlandıracaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Yeni anayasa çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz. Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclis’in gündemine getirecekler. Yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gönlümüz arzu eder ki tüm siyasi partiler olarak anayasa hazırlığını birlikte gerçekleştirelim. Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız.”

Avukatlık yasasında değişiklik geliyor

Avukatlık Kanunu’nda da değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böylesine içli dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa, avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği bana göre tartışılmalıdır. Uyuşturucu baronunu savunan avukat uyuşturucu tüccarlığına, katili savunan avukat cana kastetmeye, hırsızı savunan avukat hırsızlığa kalkışmıyorsa, teröristin avukatlığını yapanın da teröristliğe soyunması mümkün değildir .Yargının hiçbir unsuru herhangi bir ideolojinin emrine giremez. Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır.

Bir adalet kurumu olması gereken kimi baroların terör örgütlerinin arka bahçesi, propaganda aracı, yasadışı faaliyetlerinin kılıfı haline dönüşmesi çok acıdır. Çoklu baro sistemini getirmekteki amaçlarımızdan biri de, barolarımızı bu sorunlu yapıdan kurtarma umududur. İnşallah önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız.”

Amaca giden her yolu mübah gören anlayışı reddettiklerini belirten Erdoğan, “Adaleti sadece adliye binalarına, duruşma salonlarına tahsisli bir kavram olarak görmeyeceğiz. Elbette sadece büyük binalarla, güçlü teknolojik alt yapılarla adalet sağlanamaz. Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa, onun hangi sistem ile yönetildiğinin bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm hüküm sürer” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.