Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 16. günün ardından

Bir günlük dinlenmenin ardından La Vuelta 2021, 16. etapla devam etti. 170,8 kilometrelik mücadele, Laredo’dan başlayıp Santa Cruz’da sona erdi.

16. Etap profili

UAE Team Emirates’in yaptığı tempoda geriye düşen, Deceuninck-QuickStep sporcusu Fabio Jakobsen, takım arkadaşlarının yardımıyla öndeki grubu yakaladı ve doğum gününde etap galibiyetine pedalladı. Böylece 16. etapta üçüncü zaferine ulaşırken, yeşil mayoda en yakın rakibi olan Bora-Hansgrohe’nin sporcusu Jordi Meeus’a 36 puan fark attı.

16. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Yeşil mayonun sahibi Jakobsen, yaptığı atakla hem en yakın rakibi Jordi Meeus’a puan farkı atarken hem de üçüncü Matteo Trentin’in de tüm umutlarını bitirdi. Hollandalı bisikletçi için bundan daha güzel bir doğum günü kutlaması olamazdı.

2 kilometre kala – EF Education-First Magnus Cort’u öne taşıdı. Yeşil mayo için; Matthews, Demare, Meeus ve Jakobsen ile mücadele etmesi gerek.

9 kilometre kala – Magnus Cort, üç takım arkadaşıyla birlikte öne çıktı. Genel klasman favorileri de tempolarını arttırdı.

28 kilometre kala – Bugün sprint bitişine gidilecek. UAE Team Emirates yarış boyu yaptığı tempoyu kenara bıraktı ve son kilometreler için pozisyonlarını korudu. İlk iş öndeki grupla aradaki 30 saniyeyi kapatmak.

48 kilometre kala – Deceuninck-QuickStep, Fabio Jakobsen’in grubu yakalamasını sağladı. Ancak UAE Team Emirates yüzünden hız halen yüksek. Matteo Trentin için UEA Team Emirates, tırmanışlarda yeşil mayoyu ekarte etmeye çalıştı.

16. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 16. Etap özeti:

17. etap 181,6 kilometre olacak ve Unquera’da başlayıp Lagos de Covadonga’da sona erecek.

17. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.