Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 17. günün ardından

La Vuelta 2021’in 181,6 kilometrelik 17. etabı Unquera’da başlayıp, Lagos de Covadonga’da sona erdi.

17. Etap profili

Kırmızı mayonun el değiştirdiği 17. etapta, Jumbo-Visma sporcusu Primoz Roglic fırtınası vardı. 61 kilometre kala Ineos’un bisikletçisi Egan Bernal’in atağını takip eden Sloven bisikletçi, turdaki en zor yokuş için söylenen “Hors kategori” tırmanışta Kolombiyalı bisikletçiyi geride bıraktı ve zafere pedalladı.

Bu sonuçla birlikte son iki yılın İspanya Bisiklet Turu şampiyonu Primoz Roglic, genel klasman liderliğine oturarak, kırmızı mayonun yeni sahibi oldu. 31 yaşındaki sporcu, bu seneki üçüncü etap, toplamda sekizinci Vuelta galibiyetine ulaştı.

17. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Primoz Roglic kameraya yansıyan “Evet!” haykırışıyla çizgiyi geçti. Arkasından Roglic’in takım arkadaşı Sepp Kuss ikinciliği elde etti. Günün en dramatik fotoğrafı, ikincilik mücadelesi veren ve genel klasman favorilerinin de bulunduğu grup ile ekip aracına dönüşe geçen Roglic’in objektiflere yansıyan karesiydi.

Soldaki grup ikincilik mücadelesindeyken, Primoz Roglic etabı bitirdi ve yolun sağ tarafından ekip arabasına dönüyor

2 kilometre kala – Ineos sporcusu Egan Bernal, Roglic’in 1 dakika 28 saniye gerisinde ve diğer gruba da yakalandı. Son bir çaba göstererek, tüm enerjisini harcadı.

7.5 kilometre kala – Bugün ilk hamleyi Kolombiyalı yaptı, Sloven onu takip etti ve geçti. Bernal, 60 kilometre kala başladığı kaçışın sonucunda etap zaferini hayal ediyordu. Fakat son iki yılın şampiyonuna karşı agresif yarışmak büyük kumardı. Primoz Roglic, Egan Bernal’i geride bıraktı ve farkı açmaya başladı.

12.5 kilometre kala – Bernal ve Roglic, pelatonun önünde 1 dakika 30 saniye fark açtı. Turun en özel tırmanışlarından biri olan hors kategori Lagos de Covadonga tırmanışı 1983’te Tour de France’daki Alpe d’Huez’e cevap olarak lanse edilmişti. Zirvenin altındaki iki gölü ve Picos de Europa’nın muhteşem manzarasıyla çıkılan dağ etabında, her ne kadar 12.5 kilometre %6,9 eğim dense de, en yorucu yeri Huesera rampasının %16’lık eğime ulaşması. Vuelta’nın en ikonik tırmanışında, genel klasmanın favorilerinden biri kırmızı mayoya gidebilir.

48 kilometre kala – Kırmızı mayonun sahibi Odd Christian Eiking virajda kayarak düştü. Norveçli bisikletçi zaman kaybetti. Primoz Roglic tempo artırdı ve sanal kırmızı mayonun 45 kilometre kala sahibi oldu.

17. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 17. Etap özeti:

18. etap 159,2 kilometrelik olacak ve Salas’ta başlayıp Altu d’el Gamoniteiru sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.