Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 18. günün ardından

La Vuelta 2021’in 159,2 kilometrelik 18. etabı Salas’ta başlayıp Altu d’el Gamoniteiru’de sona erdi.

18. Etap profili

Büyük turların en zorlu etapları için kullanılan “kraliçe etap” tabirinin, bu yılki La Vuelta’daki yansıması olan etapta, dağların kralı mayosunun sahibi değişti. DSM’nin bisikletçisi Fransız Romain Bardet, takım arkadaşı Michael Storer’ın gerisinde kaldı ve puantiyeli mayosunu kaybetti.

Zorlu 18. etabın kazananı ise son 3,9 kilometre kala yaptığı atakla grubundan kaçan ve 2,7 kilometre kala da lider David de la Cruz’u yakalayıp geçen, Movistar takımının sporcusu Miguel Angel Lopez oldu. İspanyol takımının bu sene kazandığı ilk büyük tur zaferi olarak kayıtlara geçti.

18. etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Kolombiyalı Miguel Angel Lopez, siste kaybolmuş taraftarların sesleri arasında etap zaferine pedalladı.

2,7 kilometre kala – Zirveye yakın olan eğimleri çift haneye yakın olan rampalar, Miguel Angel Lopez’in David de la Cruz’u geride bırakması için fırsat tanıdı. UAE Team’in İspanyol sporcunun kovalayacak enerjisi kalmadı. 30 saniye geriden gelen grup ise %17’lik eğimli bölüme geldi.

3,8 kilometre kala – Sislerin içinde takip grubununda kaçıştaki De la Cruz’un peşine düşen Lopez’in, temposuyla İspanyol bisikletçiyi kısa sürede yakalayıp, etap zaferine gitme ihtimali var. Etabın lideriyle aradaki fark sadece 15 saniye.

14,5 kilometre kala – %9,8’lik 14.6 kilometrelik tırmanış başladı. Asturias’ta yol bisikleti ile ulaşılabilen en yüksek zirve. Sisin içindeki bisikletçiler, kayalık, çorak ve fırtınalı, vahşi yolda ilerledi. Tırmanış boyunca eğim %10’un altına neredeyse hiç düşmüyor, hatta son viraj %17’lik eğime sahip. Alto D’el Gamoniteiru’nun ortam sıcaklığı ve manzara, Tour de France’daki Mont Ventoux’a benzese de bisikletçiler için Alto daha zorlu bir sınav.

Alto D’el Gamoniteiru tırmanışı

25 kilometre kala – DSM bisikletçisi Avustralyalı Michael Storer, dağların kralı mayosu olan puantiyeli mayonun sanal olarak sahibi. Aradaki fark 3 dakikaya yakın ve kimse onun temposuna yetişemedi.

50 kilometre kala – Movistar, Bahreyn ve Ineos takımları pelatonun önüne sporcu koymadı. Pelaton 5 dakika farkla Storer’ı takip ediyor.

18. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

18. Etap sonunda oluşan dağların kralı tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 18. Etap özeti:

19. etap 187.8 kilometre ve Tapia’da başlayıp Monforte de Lemos’ta bitecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.