Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveçli müzik grubu ABBA, 40 yıl sonra yeniden bir arada

Pop efsanesi İsveçli müzik grubu Abba, 40 yıl sonra yeniden bir araya geldi. Grubun 40 yıl aradan sonra yayınlayacağı “Voyage” adlı albüm, 10 şarkıdan oluşuyor. Albümün 5 Kasım’da dinleyiciyle buluşması bekleniyor.

İsveçli müzik grubu Abba, 40 yıl sonra yeniden bir araya geleceklerini duyurdu. Grubun son albümü “The Visitors”, 1981 yılında yayınlanmış ve grup, 1982 yılında hiçbir resmi açıklamada bulunmaksızın dağılmıştı. 

Abba ayrıca, Mayıs 2022’de Londra’da düzenlenecek ve albümle aynı ismi taşıyacak dijital konser serisini de duyurdu. Bu konserler, Queen Elizabeth Olympic Park’ta özel olarak inşa edilecek üç bin kişilik Abba Arena’da düzenlenecek.

Albümden iki şarkı paylaşıldı

Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ve Björn Ulvaeus’tan oluşan grubun yeni albümünde yer alacak iki şarkı, (I Still Have Faith in You ve Don’t Shut Me Down) dün (2 Eylül) dijital platformlarda yayınlandı. 

Anni-Frid Lyngstad yeniden bir araya gelmeleri hakkında, “Grupla yeniden çalışmaktan büyük mutluluk duydum, yaptıklarımızdan çok mutluyum” dedi. Lyngstad ayrıca, Andersson ve Ulvaeus’u “olağanüstü yetenekli şarkı yazarları” olarak nitelendirdi.

Benny Andersson ise “Gerçekten bilinmeyen sulara yelken açıyoruz. Genç benliklerimizin yardımıyla geleceğe yolculuk yapıyoruz” diyerek, çıktıkları yeni macera için heyecanlı olduklarını belirtti.

Bjorn Ulvaeus, ilk kez dünkü (2 Eylül) lansmanda müzikseverlere sunulan “I Still Have Faith in You” adlı şarkıyla ilgili şöyle konuştu: “Benny ilk melodiyi çaldığında, şarkının bizim hakkımızda olduğunu anladım. Bu, olduğumuz yerin ne kadar da inanılmaz olduğunu anlamakla ilgili bir şey. 40 yıl sonra bir albüm yayımlamak, hâlâ en iyi arkadaşlar olmak, hâlâ birbirimizin işlerinden keyif almak ve elbette ki büyük bir sadakata sahip olmak… Bu hangi hayal gücüne sığar ki? Bunu kim deneyimlemiştir? Kimse.”

Albüm, 2022’deki konserlerde çalınacak

Abba’nın yeni albümü “Voyage”, Mayıs 2022’deki Londra konserlerinde çalınacak. Altı akşam sürecek bu konser serisinde sahnede yer alacak grup üyelerine 10 kişilik bir orkestra eşlik edecek.

Müzikseverlerin grubun en sevilen hitlerinden 22’sini dinleyeceği konserin biletleri 7 Eylül’de genel satışa çıkacak. 

Abba hâlâ çok popüler

1974’te Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Waterloo” ile birinciliği kazanan Abba, bugüne kadar dünya çapında 400 milyon albüm sattı.

1999 yılında yayımlanan, grubun hit şarkılarını içeren ve Ulvaeus ile Andersson’un bestelediği “Mamma Mia!” müzikali ise 2008’de sinemaya uyarlandı. Müzikalin film hali, küresel gişe hasılatında 440 milyon sterlinden fazla bir rakama ulaştı. Film aynı zamanda İngiltere’nin şimdiye kadarki en çok satan DVD’si konumunda.

Müzikalin devamı niteliğindeki “Mamma Mia! İşte Yeniden Başlıyoruz” ise 2018’de piyasaya çıktı ve dünya çapında 285 milyon sterlin hasılat yaptı.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.