Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 19. günün ardından

La Vuelta 2021’in 187.8 kilometrelik 19. etabı Taipa’da başlayıp Monforte de Lemos’ta sona erdi.

19. Etap profili

Kaçış grubunun sprintiyle son bulan 19. etabın kazananı, EF Education-Nippo sporcusu Magnus Cort Nielsen oldu. 18 kişilik kaçış grubundan, 26 kilometre kala sekiz kişiyle birlikte tekrar kaçan Danimarkalı, La Vuelta 2021’deki üçüncü etap zaferine pedalladı. Bu galibiyetle birlikte toplamda yedinci büyük tur zaferine ulaşan bisikletçi, vatandaşı Bjarne Riis’i büyük tur etap zaferi sayısında geride bıraktı.

19. etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – EF Education-Nippo sporcusu Lawson Craddock takım arkadaşı Magnus Cort Nielsen’i galibiyete taşıdı. Rui Oliveira ve Quinn Simmons’u geride bırakan Danimarkalı, sevincini takım arkadaşı Craddock ile yaşadı.

10 kilometre kala – Lawson Craddock takım arkadaşı Magnus Cort’u taşımasına rağmen aslında kaçış grubundaki herkes birbirine yardımcı oldu. Etap zaferi için şanslarını artırmak üzere son kilometrelere kadar birlikte çalıştılar.

26 kilometre kala – Simmons ve Oliveira yakalandı. Bu yüzden iki sporcu da tempolarını düşürdü ve gruplar birlikte hareket etti. Kategorize edilmemiş tepeyi tırmanmaya başladılar ve az sonra inişteki tempoları BikeExchange ve Jumbo-Visma’nın onları kovalayıp kovalamayacağını belirleyecek.

43 kilometre kala – Pelatonda tekerlekler temas etti ve Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux sporcusu Louis Meintjes ve Deceuninck QuickStep sporcusu James Knox kötü düştü. Britanyalı Knox kalktı ve yola devam ederken, Güney Afrikalı Meintjes halen yerden kalkamadı ve La Vuelta 2021’in sona ermesine iki etap kala yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

19. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 19. Etap özeti:

20. etap 173.6 kilometre ve Sanxenxo’dan başlayıp Mos. Castro de Herville’de bitecek

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.