Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 20. günün ardından

La Vuelta 2021’in 173,6 kilometrelik 20. etabı Sanxenxo’dan başlayıp Mos. Castro de Herville’de sona erdi.

20. Etap profili

Klasiklerden “Liege-Bastogne-Liege”i andıran 20. etabı, AG2R Citroen’den Clement Champoussin kazandı. La Vuelta 2021’in genel klasman lideri Primoz Roglic ve genel klasman adayları Adam Yates ve Enric Mas’ın birbirilerinin atağını gözledikleri anda, 23 yaşındaki Fransız bisikletçi kariyerindeki en büyük zafere pedalladı.

Günün diğer kazanan ismi de DSM’den Michael Storer oldu. 24 yaşındaki Avustralyalı, topladığı puanlarla dağların kralı klasmanını lider olarak bitirmeyi garantiledi.

20. etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Genel klasman favorileri birbirlerinin ataklarını beklerken, Clement Champoussin’in atağına reaksiyon göstermekte geciktiler. Fransız bisikletçinin arkasından Roglic ikinci, Yates üçüncü geldi.

4,6 kilometre kala – Dört kırmızı mayo favorisi birbirini izlerken, Bask takımı Euskaltel–Euskadi sporcusu Mikel Bizkarra Etxegibel kaçışıyla herkesi hareketlendirdi. Yates ve Roglic yeniden tempoyu arttırdı ve sonunda kaçıştan Ryan Ribbons’u yakaladı.

12 kilometre kala –Takip grubu tempoyu arttırdı ve kaçış grubunda herkes Ryan Gibbons’un treni çekmesini bekledi. UAE Team Emirates sporcusunun temposu Matteo Trentin’in etap şansını belirleyecek.

35 kilometre kala – Sanal genel klasman mayosunda, Movistar sporcusu Miguel Angel Lopez , üçüncülüğünü Bahrain-Victorious bisikletçisi Jack Heig’a kaptırdı. Çılgına dönen Kolombiyalı, Movistar’ın sportif direktörü Patxi Villa ile tartıştı ve bisiklete binmeyi bıraktı. Villa’nın çabalarına rağmen, Lopez yarışa dönmeyi reddetti.

Miguel Angel Lopez’in takım aracına bindiği an:

20. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 20. Etap özeti:

21. etap 33,7 kilometrelik bireysel zamana karşı olacak ve Padron’dan başlayıp Santiago de Compostela’da sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.