Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Hollanda GP’yi evinde yarışan Max Verstappen kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 13. etabı olan Hollanda Grand Prix’si, Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasının 4,2 kilometrelik Heineken Dutch pistinde koşuldu.

Heineken Dutch GP’ye seyirci avantajıyla çıkan Hollandalı pilot Max Verstappen, ilk sıradan başladığı mücadelenin pit-stop stratejilerinde, rakibi Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton’a karşı üstünlük kurdu.

Yarışın büyük bölümünde Hamilton ile arasındaki liderlik mücadelesinden galip çıkan Verstappen, özelikle son turlarda rakibiyle arasındaki zaman farkını açtı ve 1985’ten sonra ilk kez Hollanda’da düzenlenen yarışı 1:30:05.395’lik süresiyle ilk sırada bitirdi.

Hamilton, liderin 20.932 saniye gerisinde ikinci, Büyük Britanyalı pilotun takım arkadaşı Fin Valtteri Bottas ise yarışı liderin 56.460 saniye ardında üçüncü sırada tamamladı. AlphaTauri’nin Fransız sürücüsü Pierre Gasly ise dördüncülüğü elde etti.

Bu zaferle pilotlar klasmanında Hamilton’ı geçerek yeniden zirveye çıkan Verstappen, bu sezon yedinci kez yarış kazandı.

Formula 1’de sezonun 14. yarışı, 12 Eylül Pazar günü İtalya’daki Heineken Gran Premio pistinde koşulacak.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Formula 1 Hollanda GP sıralama turlarının özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=XJlY7O0X0L8

Formula 1 Hollanda GP özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=rXhGajRFLlY

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.