Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son zamları vatandaşlara sorduk: “Bıktık artık bu zamlardan, seçimi bekleyeceğiz bunları değiştirmek için”

Haber: Ali Macit ve Ayhan Eren

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) 2. Olağanüstü Genel Kurulu, 7 Ağustos’ta zam gündemi ile toplandı. Kurulda, suya yüzde 15,62 zam teklifi oybirliği ile kabul edildi. Zam gelen tek hizmet su değil. Temmuz ayında elektriğe yüzde 15, doğalgaza da yüzde 12 zam gelmişti. Geçen hafta ise mesken tarifesi sabit kalırken, sanayi ve üretim amaçlı doğalgaza yüzde 15 zam yapılmıştı. Bu zammın, elektrik üretim maliyetini artırması nedeniyle ay sonuna kadar elektriğe de yeniden zam gelmesi bekleniyor. Medyascope, İstanbul-Taksim’de halka, zamlar hakkındaki düşüncelerini sordu.

Taksim’de konuştuğumuz emekli bir vatandaş, art arda yapılan zamların hükümet yüzünden olduğunu söyledi. Vatandaş, “Bıktık artık bu zamlardan biz. Seçimi bekleyeceğiz bunları değiştirmek için” dedi. Aynı vatandaş, geçen sene Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunun açıklandığını hatırlatarak, “Nerede bu doğalgaz? Doğalgaz olsaydı vatandaşa yansırdı” diye sordu.  

“İhtiyaç var ki zam yapıyorlar”

Başka bir vatandaş ise zamlar hakkında, “İhtiyaç var ki zam yapıyorlar. Yoksa niye zam yapsınlar?” dedi ve zamları desteklediğini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.