Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lewis Hamilton’ın yeni takım arkadaşı George Russell olacak

Sıralama turlarında takım arkadaşlarına kurduğu üstünlükle sıkça adından söz ettiren, 23 yaşındaki Büyük Britanyalı pilot George Russell, 2022’den itibaren Formula 1’in son yedi yılının markalar şampiyonu Mercedes adına yarışacak.

Formula 1’de son yedi yılın takımlar ve pilotlar klasmanı şampiyonu Mercedes’te, Valtteri Bottas’tan boşalacak koltuğa oturacak isim açıklandı.

Altısı Mercedes’te, yedi şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton’ın yeni takım arkadaşı, vatandaşı George Russell olacak. Açıklamaya göre, Mercedes Genç Takımı’nda yetişen 23 yaşındaki Russell ile uzun süreli sözleşme imzalandı.

Üç yıldır Williams takımı adına Formula 1’de mücadele eden Russell, 2017 GP3 Serisi ve 2018 Formula 2 Dünya Şampiyonası’nı ilk sırada bitirmişti. Büyük Britanyalı sürücü, F1 kariyerindeki ilk podyumuna, yağmur nedeniyle tamamlanamayan Belçika Grand Prix’sinde ikinci olarak çıkmıştı.

George Russell’ın Mercedes’e giden kariyer yolculuğunun hikayesi:

https://www.youtube.com/watch?v=lHEY9nUp6Ds

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.