Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den aşı karşıtı mitinge tepki: “Toplum sağlığını hiçe sayanlara sessiz kalınması salgınla mücadelede samimiyetsizliğin göstergesi”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aşı karşıtlarının dün (11 Eylül) İstanbul-Maltepe’de düzenlediği mitinge yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, “İktidar toplum sağlığını hiçe sayanlara, bilimi karşısına alanlara ve toplumu yanlış bilgilendirenlere karşı sessiz kalarak, salgınla mücadelede samimiyetsizliğini ve güvenilir olmadığını bir kere daha göstermiştir” denildi.

“Salgın önlemleri nedeniyle 18 aydır basın açıklamasına dahi izin verilmedi”

Salgında 18 ayın geride kaldığını hatırlatan TTB, “Koronavirüs önlemlerini bahane ederek demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, partilerin, sivil toplum örgütlerinin basın açıklamalarına dahi izin vermeyen iktidar, aşıyı, bilimi, salgından korunma önlemlerini açıkça yok sayanlara bilinçli olarak sessiz kalarak, müdahalelerinin hukuka aykırılığını, keyfiyete dayandığını lebalep kongrelerde olduğu gibi bir kere daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“Sağlık çalışanlarının özverisini hiçe sayıldı”

Aşısız ve PCR’sız katılım çağrısı yapılan bir etkinliğe, İçişleri Bakanlığı’nın şehirlerarası yolculuklarda son 48 saatte PCR testinin negatif olma zorunluluğu maddesine aykırı olmasına rağmen neye göre ve nasıl izin verildiğini soran TTB, “Koronavirüs ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin yakınları başta olmak üzere tüm topluma açıklamalıdır. Etkinlik alanlarına girişte aşı ve HES kodu kontrolü yapılmaması ise salgınla mücadelede emek veren sağlık çalışanlarının özverisini hiçe saymaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Salgın önlemlerinin göstermelik olduğunun göstergesi”

Toplum sağlığını hiçe sayanlara sessiz kalındığını” vurgulayan TTB’nin açıklamasının devamı şöyle:

“Aşı çağrısı için söz üretmeyen, gerçek bir aşı kampanyası yapmayan iktidarın toplum sağlığını hiçe sayanlara sessiz kalması, salgın önlemlerinin, genelgelerin, uygulamaların göstermelik olduğunun bir göstergesidir. İktidar toplum sağlığını hiçe sayanlara, bilimi karşısına alanlara ve toplumu yanlış bilgilendirenlere karşı sessiz kalarak, salgınla mücadelede samimiyetsizliğini ve güvenilir olmadığını bir kere daha göstermiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.