Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Elit Erkekler Yol Bisikleti Şampiyonası 2021: İtalyan Sonny Colbrelli kendi ülkesindeki yarışı kazandı

Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası sona erdi. İtalya’da düzenlenen organizasyonda Bahrain Victorious sporcusu Sonny Colbrelli, Deceuninck-QuickStep bisikletçisi Remco Evenepoel ile girdiği mücadeleyi kazandı.

İtalyan bisikletçi Colbrelli ara verdikten sonra mükemmel bir yarış çıkardı. Colbrelli, rakibi Belçikalı Evenepoel’un son 22 kilometre kala sürekli çalışmasından dolayı yorulmasından faydalandı. Öndeki ikiliyi AG2R Citroen’ten Benoit Cosnefroy takip etti. Tour de France’ın son şampiyonu Tadej Pogacar ise beşinci oldu.

Kaçan Cosnefroy, ikinci tırmanışta 11 kilometre kala Evenepoel ve Colbrelli tarafından geride bırakıldı. İtalyan bisikletçi tırmanışlarda çalışmayı reddettiği ve tüm yükü Belçikalı’nın bacaklarına yıktığı için, Evenepoel tarafından uyarıldı. Fakat Colbrelli temposunu hiç bozmadan devam etti. Colbrelli’nin tüm taktiği son süratiyle Evenepoel’u geçmek üzerine kuruluydu ve başarılı da oldu.

Son 250 metrede arnavutkaldırımlı bölümde İtalyan seyircisinin desteğini de alan Colbrelli, yorulan Evenepoel’u süratiyle geride bırakarak zafere pedalladı.

Yarış sonunda da ikili arasında gerginlik yaşandı:

Yarış süreleri ve madalya alanlar:

Avrupa Yol Bisikleti Elit Erkekler 2021’in özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.