Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Britanya Bisiklet Turu 2021: Wout van Aert, Aberdeen’deki sprintiyle tur galibiyetine uzandı

Britanya Bisiklet Turu’nda, Jumbo-Visma yarışçısı Wout van Aert, son metrelerde rakibi Ethan Hayter’i geride bırakarak hem etaba hem de tur zaferine pedalladı.

İskoçya’nun Aberdeen şehrindeki final etabı öncesi 6 saniye farkla lider giren Ineos Grenadiers sporcusu Ethan Hayter, turun en büyük favorisi Wout van Aert’ın temposuna direnemedi. Hayter’in yapması gereken, etabı Belçikalı’nın önünde veya hemen ardında bitirmekti. Britanyalı sporcu yorgunluğunda etkisiyle etabı ilk 10’un dışında sonlandırdı.

Mark Cavendish’in arkasında son 500 metreye gelen Van Aert, kısa süreliğine rakibinin gerisinde kalsa da sakin kalarak sprintini sonraya bıraktı ve Greipel’i de yakalayıp geçti ve şampiyonluğa pedalladı.

Britanya Bisiklet Turu’nda etapları kazananlar ve mayo sahipleri:

Sırasıyla: Etap – Genel Klasman – Puan Klasmanı – Dağ Klasmanı – Sprint Klasmanı – Takım Klasmanı

Britanya Bisiklet Turu’nun genel klasmanı:

Britanya Bisiklet Turu’nun sekizinci ve son gününün özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.