Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM’den 2,7 santigrat derecelik sıcaklık artışı uyarısı: “Dünya felaketin eşiğinde”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “dünyanın 2,7 santigrat derecelik sıcaklık artışına giden felaket bir yolda olduğu” uyarısında bulundu.

Sera gazı emisyonları 2030’a kadar yüzde 16 artacak

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi yeni raporunu açıkladı. Rapora göre, Paris İklim Anlaşması’nda küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefine yaklaşılamadı. Sera gazı emisyonlarının 2030’a kadar yüzde 16 artacağı belirtildi.

Guterres: “Zamanımız hızla tükeniyor”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “dünyanın 2,7 santigrat derecelik sıcaklık artışına giden felaket bir yolda olduğunu” söyledi. Guterres, Paris İklim Anlaşması’ndaki küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecede tutulması hedefinin karşılanamamasının çok sayıda can kaybına neden olacağına dikkati çekti ve “Bu hedefe ulaşacak araçlara sahibiz ama zamanımız hızla tükeniyor” değerlendirmesinde bulundu.

G20 ülkeleri sera gazı emisyonlarının yüzde 80’inden sorumlu

G20 ülkelerinin küresel sera gazı emisyonların yüzde 80’inden sorumlu olduğunu dile getiren Guterres, 2030’a kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 45 kesintiye gidilmesi gerektiğini vurguladı.

BM, Paris İklim Anlaşması kapsamında küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanabilmesi için ülkelerden dünya genelinde karbon emisyonunu 2050’ye kadar sıfıra indirmesini istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.