Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: San Marino Grand Prix’de İtalyan Franceso Bagnaia damalı bayrağı ilk sırada gördü

MotoGP sezonunun 14. etabı 4,2 kilometrelik San Marino’nun Misano World Circuit Marco Simoncelli pistinde 27 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 14. ayağı San Marino Grand Prix’sinde Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia birinci oldu. İtalyan motosikletçi Bagnaia, birinci cepten başladığı yarışta bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Bu sonuçla İtalyan sürücü, İspanya’da geçen hafta düzenlenen yarıştan sonra üst üste ikinci kez podyumun zirvesine çıktı.

Bitiş çizgisini liderden 0,364 saniye sonra geçen Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo ikinci, Bagnaia’nın 4,789 saniye gerisindeki İtalyan Enea Bastianini (Avintia Esponsorama) ise üçüncü sırayı aldı.

Puanını 234’e çıkaran Fabio Quartararo pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürürken, ikinci sıradaki Bagnaia ise 186 puana yükseldi.

MotoGP pilotlar klasmanı:

MotoGP markalar klasmanı:

MotoGP üreticiler klasmanı:

MotoGP San Marino GP’nin son turu:

https://www.youtube.com/watch?v=ROttWJboaPs

Sezonun 15. yarışı Amerika Grand Prix’si, 3 Ekim’de koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.