Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

36’lık Cristiano Ronaldo, 34’lük Lionel Messi’ye karşı: Şu ana kadar kim daha iyi

Dünyanın en iyi iki futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, yeni sezonda yeni kulüpleri ile ilk maçlarına çıktı. İki dünya yıldızının şu ana kadarki performanslarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Cristiano Ronaldo, istatistiklerde Lionel Messi’yi geride bıraktı 

İki dünya yıldızı, şu ana kadar yeni takımları ile ikisi lig, bir tanesi ise UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç karşılaşmaya çıktı. Cristiano Ronaldo, bu karşılaşmalarda 252 dakika süre alırken rakip fileleri de dört kez sarsarak adeta gövde gösterisi yaptı. Lionel Messi ise forma giydiği 190 dakikada gol veya asist katkısı sağlayamadı. Portekizli yıldız, Manchester United ile çıktığı karşılaşmalarda maç başına beş şut ortalaması ile oynadı. Messi ise bu alanda da yeni takımına alışamamış gözüküyor. Arjantinli yıldız, maç başına yalnızca 2,33 şut çekebildi. Öte yandan Messi, Cristiano Ronaldo’ya göre daha fazla pas istasyonu olarak görev aldı. Messi, üç karşılaşmada 125 pas girişiminde bulunurken pas yüzdesinde ise 86,6’lık isabet oranı tutturdu. Ronaldo ise 73 pas girişiminde 84,6’lık pas yüzdesi ile oynadı. Bu istatistiklerin yanı sıra Cristiano Ronaldo’nun Manchester United forması altındaki skor katkısı, çok dikkat çekici. 36 yaşındaki yıldız, yeni takımında dört kez fileleri sarstı.

Ronaldo, Juventus kariyerinde ilk üç maçında yalnızca bir asist yapabilmişti. Portekizli, Real Madrid’e transfer olduğu 25 yaşında ise yeni takımı ile çıktığı ilk üç maçta beş gol atmıştı. Ronaldo’nun 36 yaşına rağmen sergilediği performans, parmak ısırtıyor.

Cristiano Ronaldo’dan rüya gibi başlangıç

Daha önce 2003 ile 2009 yılları arasında Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo, 2021-2022 sezonu ile birlikte Juventus’tan ayrılarak adını futbol kamuoyuna duyurduğu takıma geri döndü. Hayatını meydan okumalara adayan Portekizli yıldız, Avrupa’nın en iyi ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi’nde 36 yaşında olmasına rağmen futbolseverleri büyülemeye devam ediyor.

Kırmızı Şeytanlar’daki yeni döneminin ilk maçına Newcastle United karşısında çıkan Portekizli yıldız, 12 yıl 124 gün sonra adım attığı Premier Lig’e iki gol ile merhaba dedi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde takımının 2-1 yenildiği Young Boys deplasmanında da fileleri sarsmayı başaran Ronaldo’nun son kurbanı ise West Ham United oldu. Ronaldo, rakip filelere bir gol atarak takımını galibiyetinde önemli rol oynadı.

Cristiano Ronaldo’nun 12 yıl 124 gün sonra Manchester United forması ile attığı gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436704857063403525?s=20

Cristiano Ronaldo’nun Newcastle United filelerine yolladığı ikinci gol:

https://twitter.com/ssporttr/status/1436713541021671427?s=20

Cristiano Ronaldo (36 yaş 218 gün), Premier Lig’de Nisan 2010’dan (38 yaş 182 gün; Graham Alexander) bu yana bir maçta iki gol atan en yaşlı oyuncu oldu. 

Lionel Messi, PSG’de şu ana kadar aradığını bulamadı 

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Lionel Messi, kariyerine başladığı Barcelona ile sezon başında yollarını ayırmak zorunda kaldı. Arjantinli yıldızın yeni durağı ise Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain (PSG) oldu. İspanyol ekibinde tüm kulvarlarda toplam 778 maça çıkan Messi, bu karşılaşmalarda 672 gol atıp 305 asist yaptı. Ligde sekiz kez gol kralı olmayı başaran Messi, 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya tarihindeki tek futbolcuydu. Ancak Arjantinli yıldızın PSG serüveni pek de istediği gibi başlamadı.

Lionel Messi, PSG kariyerine Reims maçı ile başladı. Karşılaşmada yedek soyunan Arjantinli yıldız, yalnızca 12 dakika süre aldığı maçta gol veya asist yapamadı. Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Club Brugge karşısında 90 dakika sahada kaldı. Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe üçlüsü ile hücum hattını oluşturarak rakiplerine korku salan PSG, Brugge deplasmanında gol atmayı başaramadı. Messi için şu ana kadarki tek olumsuz olay ise bu haftaki Olimpik Lyon maçında yaşandı. PSG Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, karşılaşmanın 76. dakikasında Achraf Hakimi’yi Lionel Messi’nin yerine oyuna aldı. Başkent temsilcisinin gole ihtiyacı olduğu dakikalarda Pochettino’nun yaptığı bu değişiklik, tüm futbolseverler gibi Messi’yi de şaşırttı. Arjantinli yıldız, yedek kulübesine yönelmeden doğrudan soyunma odasına giderek teknik direktörüne tepki gösterdi. PSG ise 90+3. dakikada Mauro Icardi’nin kafa golü ile Olimpik Lyon’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Öte yandan Messi’nin gol orucuna ne zaman son vereceği merak konusu.

Lionel Messi’nin 76. dakikada oyundan çıktığı anlar:

https://twitter.com/sport7trans7/status/1439969113690886150?s=20

Lionel Messi’nin kariyerinde atmış olduğu en güzel beş gole bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Cristiano Ronaldo’nun kariyerinde atmış olduğu en güzel beş gole bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.