Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (10): Paris Saint-Germain’in yeni yıldızı Lionel Messi’nin kariyerinde attığı unutulmaz beş gol

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Lionel Messi, kariyerine başladığı Barcelona ile geçen hafta yollarını ayırmak zorunda kaldı. Arjantinli yıldızın yeni durağı ise Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain (PSG) oldu. Kariyerinde sayısız başarı olan ve Barcelona formasıyla rakip fileleri toplam 672 kez sarsan Lionel Messi’nin şu ana kadar atmış olduğu en unutulmaz beş golü, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

5) Barcelona 3-1 Athletic Bilbao / 30 Mayıs 2015 

Lionel Messi, 17 sezon formasını giydiği Barcelona’da tüm kulvarlarda toplam 778 maça çıktı. Arjantinli yıldız bu karşılaşmalarda 672 gol atıp 305 asist yaptı. Ligde sekiz kez gol kralı olmayı başaran Messi, 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya tarihindeki tek oyuncu konumunda. Futbol tarihinin en iyi oyuncuları arasında gösterilen ”Uzaylı” lakaplı futbolcu, Barcelona tarihinin de en çok gol atan ismi. Adeta gol atmak için yaratılan Messi, 30 Mayıs 2015 tarihinde oynanan İspanya Kral Kupası finalinde olağanüstü yeteneklerini bir kez daha izleyiciler ile buluşturmuştu.

Barcelona’nın mabedi Camp Nou’da oynanan final karşılaşmasında Katalan temsilcisinin rakibi Athletic Bilbao idi. Arjantinli yıldız, dakikalar 20’yi gösterdiğinde uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gol atarak takımını öne geçirdi. Orta sahada top ile buluşan Messi, Bilbao forması giyen dört rakibini ipe dizerek meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı. Barcelona, Athletic Bilbao’yu 3-1 mağlup ederek İspanya Kral Kupası’nı müzesine götürürken Messi ise mücadelede bir gol daha kaydetti.

Lionel Messi’nin Athletic Bilbao filelerini sarstığı harika gol:

4) Real Madrid 2-3 Barcelona / 23 Nisan 2017

‘El Clasico’ olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçları, futbol tarihinin en büyük rekabeti olarak değerlendiriliyor. Tarih boyunca her iki kulüpte de dünya çapında yıldız futbolcular forma giydi ve rekabetin her geçen gün daha da büyümesine neden oldu.

Tarihler 23 Nisan 2017’yi gösterdiğinde ise ‘El Clasico’ tarihinin en unutulmaz maçlarından biri, Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynandı. Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Toni Kroos, Gareth Bale, Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo’lu Real Madrid; Gerard Pique, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Andres Iniesta, Luis Suarez ve Lionel Messi’li Barcelona ile kozlarını paylaştı. Şampiyonluk yolunda büyük öneme sahip maçta Real Madrid, 28. dakikada Casemiro’nun golü ile öne geçti. Ancak Lionel Messi ve Ivan Rakitic’in gollerine engel olamayan ev sahibi, mücadelenin son dakikalarına yenik durumda girdi. Sergio Ramos’un 77. dakikada kırmızı kart görmesi ise Real Madrid için işlerin daha da kötüye gitmesine neden oldu. Ancak eflatun-beyazlılar, maçın 85. dakikasında James Rodriguez ile skora dengeyi getirerek taraftarlarını sevince boğdu.

Ancak Real Madrid’in unuttuğu bir isim halen sahadaydı: Lionel Messi. Arjantinli yıldız, mücadelenin son dakikasında Jordi Alba’nın pasında top ile buluşarak harika bir vuruşun altına imza attı ve Barcelona’yı zafere taşıdı. Santiago Bernabeu’dan üç puan ile dönen Barcelona, sezon sonunda ise şampiyonluk sevinci yaşadı.

Lionel Messi’nin Real Madrid’i yıkan golü ve gol sonrası ikonik hale gelen sevinci:

https://www.youtube.com/watch?v=wQZQADpna9Q

3) Barcelona 3-0 Bayern Münih / 6 Mayıs 2015

Lionel Messi’nin Barcelona’sı, İspanya La Liga’nın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de sayısız zaferin altına imza attı. Bunlardan biri, 6 Mayıs 2015 tarihinde Camp Nou’da oynandı. Barcelona efsanesi Pep Guardiola’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında İspanya deplasmanına çıktı. Avantajlı bir skor ile Almanya’ya dönmenin planlarını yapan Guardiola, bu planında 77 dakika boyunca başarılı oldu. Neymar, Luis Suarez ve Lionel Messi’li hücum hattı karşısında oldukça başarılı bir görüntü çizen Bayern Münih savunması, artık istediğini almış gibiydi. Ancak Jerome Boateng liderliğindeki bu savunma hattı, bir şeyi unutmuş gibiydi: Daha maçın bitmesine 13 dakika vardı ve bundan da önemlisi Lionel Messi sahadaydı.

Dakikalar 77’yi gösterdiğinde meşin yuvarlak ile buluşan Arjantinli yıldız, ceza sahası dışından harika bir gole imza atarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Bu gol ile de yetinmeyen ”Büyücü”, 80. dakikada dönemin en iyi stoperleri arasında gösterilen Boateng’i karşısında buldu. Arjantinli yıldız, rakibinin adeta belini kırarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını iyice rahatlattı. Son dakikada ise Neymar’a asist yapan Messi, Barcelona’nın maçı 3-0 kazanmasını sağladı. Katalan temsilcisi, bu maçın ardından Bayern Münih’i elemiş ve finalde de Juventus’u 2-0 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Lionel Messi’nin Jerome Boateng’in belini kırıp meşin yuvarlağı filelere gönderdiği anlar:

2) Real Madrid 0-2 Barcelona / 27 Nisan 2011

El Clasico tarihine adını altın harfler ile yazdırmış olan Lionel Messi, kariyerinin en güzel gollerinden bir tanesini 27 Nisan 2011 tarihinde kaydetti. Futbol tarihinin en iyi takımı olarak nitelendirilen 2010-2011 sezonu Barcelona’sı, önüne gelen her rakibi bozguna uğratmak ile meşguldü. Real Madrid de bu bozgunlardan nasibini alan ekiplerden oldu.

Pep Guardiola’nın öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Santiago Bernabeu Stadyumu’nda ezeli rakibinin konuğu olmuştu. Mücadelenin büyük bölümü, eflatun-beyazlıların teknik direktörü Jose Mourinho’nun istediği gibi gitti. Ancak Lionel Messi, 76. dakikadan itibaren Real Madrid taraftarlarını bir kez daha üzmeye başladı. Arjantinli yıldız, dakikalar 76’yı gösterdiğinde Barcelona’yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Real Madrid, beklemediği bu gol karşısında demoralize olmuştu. Lionel Messi’nin ise söyleyecekleri henüz bitmemişti. 87. dakikada Sergio Busquets’in tek dokunuşu ile orta saha çizgisinde topu kontrol eden Messi, önüne gelen her rakibi çalımlayarak akıllara durgunluk veren bir golün altına imzasını attı. Barcelona’yı bir kez daha UEFA Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan ”Büyücü”, finalde de şovuna devam ederek Manchester United’ın elinden kupayı alarak takımına bir zafer daha yaşattı. 

Lionel Messi’nin Real Madrid savunmasını ipe dizerek attığı harika gol:

1) Barcelona 5-2 Getafe / 18 Nisan 2007

Futbol dünyası, 2000’li yılların ortasında Lionel Messi isminde bir yıldız ile tanışıyordu. Ancak futbolseverler, Arjantinli bu yıldızın potansiyelinin hangi boyutta olduğunun farkında değildi. 19 yaşındaki Messi’nin ise kaybedecek zamanı yoktu. Her geçen gün dikkatleri üzerine çeken Arjantinli, 18 Nisan 2007 tarihinde attığı gol ile futbol kamuoyunun gündemine tam anlamıyla oturmayı başardı. Bu çocuk, diğer herkesten farklıydı… Barcelona, İspanya Kral Kupası yarı finalinde Camp Nou’da Getafe’yi ağırlıyordu. Xavi’nin golü ile rakibi karşısında 1-0 öne geçen ev sahibi, skoru artırmak için ataklarına devam etti. 19 numaralı forması ile 19 yaşındaki Messi ise tam bu dakikalarda sahne aldı. Orta saha çizgisinde top ile buluşan Messi, beş Getafeli futbolcuyu çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve tribünleri ayağa kaldırdı. Ancak bu golün Arjantinli genç için başka bir önemi daha vardı. Lionel Messi’nin Getafe filelerini sarstığı inanılmaz gol, Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye karşı Arjantin formasıyla attığı gole çok benziyordu. Kısacası futbol, Maradona’dan sonra bir olağanüstü yetenek daha kazanmıştı.

Lionel Messi’nin Getafe filelerini sarstığı akıl almaz gol:

https://www.youtube.com/watch?v=WkqecpHcIPw

Lionel Messi’nin Getafe’ye, Diego Armando Maradona’nın ise İngiltere Milli Takımı’na attığı gollerdeki inanılmaz benzerlik:

https://www.youtube.com/watch?v=l25IQqnksCs

Lionel Messi’nin Barcelona’daki performansından bazı kesitler:

Lionel Messi’nin Paris Saint-Germain’e transferiyle ilgili haberimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.