Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakan Kasapoğlu’ndan barınma sorununa dikkat çeken öğrenci eylemlerine “Mavi Vatan” ve “PKK”lı cevap: “Gençlerimizi kandırıyorlar”

Türkiye’nin birçok şehrinde günlerdir devam eden barınma sorununa dikkat çeken öğrenci eylemleri hakkında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) ilk kez açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, gençlerin kandırıldığını söyledi, “Dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahibiz” dedi. Kasapoğlu, barınma sorununu gündeminden düşürmeyen muhalefet için “Mavi Vatan’ı inkâr eden anlayışla, PKK’ya iltisaklı partilerle yaptıkları işbirlikleriyle, gençlerimizin geleceğini garanti altına alma noktasında açıkçası acziyetlerini görüyoruz” dedi.

“Dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahibiz”

Kasapoğlu, Ankara’da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) bünyesindeki Fatma Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda basın toplantısı düzenledi.

“Dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, adeta dünyanın en modern, en rekabetçi otel zincirleriyle rekabet eder durumdayız. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Temizlik, konfor, çalışma imkânları ve güvenlik bakımından her alanda yüksek standartlara sahibiz” diyen Kasapoğlu, iktidarın yurt hizmetini “iftihar tablosu” olarak nitelendirdi.

Yurtlarla ilgili verilerin çarpıtıldığını savunan Kasapoğlu, 2002-2021 arasında yurt sayısını 190’dan 768’e, kapasiteyi de 182 binden 720 bine yükselttiklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, son bir haftada yurtlara 35 bin yedek yerleştirme gerçekleştirildiğini de belirtti.

“Mavi Vatan’ı inkâr eden anlayış”

Muhalefetin yurt konusunu istismar ettiğini iddia eden Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Yıllardır en güzel şekilde yönetilmesine rağmen, maalesef bu konuyu istismar eden muhalefet anlayışı, kendilerinin gerçek yüzünü ortaya koyması açısından bir kara tabloyu sergilemektedir. Yalana, abartıya, iftiraya, çarpıtmaya her zamanki gibi yine bu konuda da başvurmaktadırlar. Biz inanıyoruz ki bu iftiralar ve yalanlarda boğulacaklardır. Mavi Vatan’ı inkâr eden anlayışla, PKK’ya iltisaklı partilerle yaptıkları işbirlikleriyle, gençlerimizin geleceğini garanti altına alma noktasında açıkçası acziyetlerini görüyoruz. Gençlerimiz bizim gözbebeğimiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.