Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Barınamıyoruz” eylemleri devam ediyor: Eskişehir’de dün altı öğrenci gözaltına alındı

Üniversite öğrencileri, birçok şehirde yüksek ev kiralarına ve yurt kapasitelerindeki yetersizliklere karşı tepkilerini göstererek parklarda sabahlamaya devam ediyor. İstanbul ve İzmir’de öğrenciler nöbetlerini sürdürdü ancak Ankara, Kocaeli ve Eskişehir’de bir araya gelmek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Eskişehir’de altı öğrenci gözaltına alındı. 

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekmek için başlattıkları “Barınamıyoruz” eylemlerine sosyal medyadan da destek geldi. Binlerce kişi, balkonlarına battaniye astı ve “öğrencinin tarafındayım” etiketi ile paylaşımlarda bulundu.

Sosyal medyada “Barınamıyoruz” eylemlerine destek verilirken sokakta, öğrencilere karşı polis müdahalesi vardı. İstanbul-Beşiktaş’taki Sporcular Parkı’nda, İzmir’de ise Bostanlı Cemal Bağcı Parkı‘nda öğrenciler nöbetlerini sürdürdü. Ankara’da Kuğulu Park‘ta, Kocaeli’de Cumhuriyet Parkı‘nda, Eskişehir’de ise Haller Parkı’nda toplanmak isteyen öğrencilere ise polis izin vermedi. Kuğulu Park’ta nöbet tutan gençlerin etrafını çeviren polis, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yaptı.

Eskişehir Valiliği koronavirüs gerekçesiyle eylemleri yasakladı, altı kişi gözaltına alındı

Eskişehir’deki eylemlerin ikinci gününde öğrenciler, polis müdahalesi ve gözaltı ile karşılaştı. Haller Parkı’nda toplanan öğrenciler, açıklamanın ardından geceyi parkta geçirmek istedi.

Polis gençlerin parkta sabahlamasına izin vermedi ve dağılmaları yönünde uyardı ancak öğrenciler parktan ayrılmadı. Öğrenciler ile polis arasında kısa süren tartışmaların ardından altı öğrenci polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadeleri alınmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Eskişehir Valiliği’nin internet sitesinden yaptığı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca koronavirüsle mücadele kapsamında ek tedbirler alındığı duyuruldu. 

Valilik, ”2021-2022 akademik yılının başlaması ile üniversitelerimiz yüz yüze eğitime geçeceğinden öğrencilerin çeşitli sebeplerle bir araya gelebilecekleri, bu durumun da virüsün yayılım hızının artmasına neden olacağı değerlendirildiğinden sosyal mesafeyi azaltan ve koronavirüs tedbirlerini ihlal eden toplanmaların önlenmesine karar verilmiştir” açıklamasını yaptı.  

“Barınamayan gençleri yanımıza çağırıyoruz”

“Barınamıyoruz Hareketi” Twitter hesabından, polis müdahalesine ve gözaltılara tepki göstererek, “Biz bu yasağı tanımıyoruz, tanımayacağız. Bütün halkı, barınamayan gençleri yanımıza çağırıyoruz” paylaşımında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.