Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 15. yarışı Rusya GP başlıyor

Formula 1 sezonunun 15. yarışı, Rusya’nın Krasnodar Bölgesi’ndeki Karadeniz tatil beldesi Soçi’nin Sirius yerleşiminde 5,848 kilometrelik VTB Russian Grand Prix pistinde 24-26 Eylül günlerinde koşulacak.

Geçen haftaki İtalya GP’de, McLaren Mercedes pilotu Daniel Ricciardo ikinci sıradan başladığı yarışın kalkışında, birinci sıradaki Red Bull pilotu Max Verstappen’i geride bırakmıştı.

Yarışın sonuna kadar pite girdiği süre dışında liderliği kimseye bırakmayan Avustralyalı pilot, 2018 Monaco Grand Prix’sinden bu yana ilk kez yarış kazanmayı başarırken, ikinci sırada McLaren Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris yer almıştı. Üçüncü sıranın sahibi ise cezasından dolayı 19. sırada start alan Valtteri Bottas olmuştu.

VTB Russian Grand Prix

10 takım ve 20 pilotun kapışmasında, Rusya yarış hafta sonunda öne çıkan ise pilotlar klasmanındaki rekabet. Son yarış olan İtalya Grand Prix’sinin 26. turu, büyük bir kazaya sahne olmuştu. Pilotlar klasmanında ilk iki sırada yer alan Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 26. turda geçirdikleri kazadan dolayı yarış dışında kalmış ve kazayla birlikte iki isim de İtalya GP’yi puansız kapatmıştı.

Max Verstappen’in ilk sırada yer aldığı genel puan durumunda, en yakın rakibi Lewis Hamilton ile mücadelesinde yaşanacaklar şimdiden en çok merak edilen konu.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanı:

Formula 1 2021 Rusya Grand Prix’sinin antrenman ve sıralama turlarının gün ve zamanları ise şöyle:

1. Antrenman Turları 
24 Eylül Cuma,
TSİ 12.30-13.30

2. Antrenman Turları
24 Eylül Cuma,
TSİ 16:00-17.00

3. Antrenman Turları
25 Eylül Cumartesi,
TSİ 13.00-14.00

Sıralama Turları
25 Eylül Cumartesi,
TSİ 16.00-17.00

F1 Rusya GP
26 Eylül Pazar,
TSİ 16.00-18.00

Bir sonraki yarış, 8-10 Ekim günlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.