Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde heyecan başlıyor

ING Basketbol Süper Ligi’nin 2021-2022 sezonu, yarın (25 Eylül) oynanacak dört karşılaşma ile başlayacak. Toplam 16 takımın kıyasıya rekabet içine gireceği ligde müsabakalar yüzde 50 seyirci kapasitesi ile oynanacak ve misafir takımın seyircilerinin salona girişlerine izin verilmeyecek. ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu son iki sırada tamamlayacak takımlar küme düşerken ligi ilk sekiz sırada tamamlayacak ekipler ise çapraz eşleşme ile play-off’ta kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, TRT Spor ve Tivibu’dan canlı olarak yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi’nde ilk haftanın programı:

25 Eylül Cumartesi

13.00: Türk Telekom-TOFAŞ 

15.30: Gaziantep Basketbol-HDI Sigorta Afyon Belediyespor 

18.00: Frutti Extra Bursaspor-Semt77 Yalovaspor 

20.15: Anadolu Efes-Yukatel Merkezefendi Belediyesi 

26 Eylül Pazar:

13.00: Büyükçekmece Basketbol-Galatasaray Nef 

15.30: Aliağa Petkimspor-Pınar Karşıyaka 

18.00: Bahçeşehir Koleji-Beşiktaş Icrypex 

20.15: Darüşşafaka-Fenerbahçe Beko

Sinan Erdem Spor Salonu, seyirci kapasitesi ile ön plana çıkıyor 

ING Basketbol Ligi’nde karşılaşmalar, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yüzde 50 seyirci kapasitesi ile oynanacak. Ligimizdeki takımların maçlarını oynayacağı spor salonlarının toplam seyirci kapasiteleri ise farklılık gösteriyor. Anadolu Efes ve Galatasaray Nef’in maçlarına ev sahipliği yapacak Sinan Erdem Spor Salonu, en fazla seyirci kapasitesine sahip salon olarak ön plana çıkıyor. Her iki takımın Avrupa maceralarına da ev sahipliği yapacak olan Sinan Erdem, 16 bin seyirci kapasitesine sahip. 

Fenerbahçe Beko ve Bahçeşehir Koleji’nin maçlarını oynayacağı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ise 12 bin 687 kişilik kapasite ile ikinci sırada kendine yer buldu. Türk Telekom ve OGM Ormanspor’un müsabakalarına çıkacağı Ankara Spor Salonu ise 9 bin 984 seyirci kapasitesi ile üçüncü sırada.

ING Basketbol Süper Ligi’ne ilk kez ”Merhaba!” diyecek olan Semt77 Yalovaspor, maçlarına 90. Yıl Spor Salonu’nda çıkacak. Salon, 2 bin kişi kapasitesi ile ligin en az kapasiteli salonu olarak dikkat çekiyor.

Basketbol Süper Ligi, 56. yaşına giriyor 

Basketbol Süper Ligi, 2021-2022 sezonu ile birlikte 56. yaşına girecek. Anadolu Efes, bu dönem içinde 15 kez şampiyon olarak en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını elinde bulunduruyor. Lacivert-beyazlılar, geçen sezonu da ligin zirvesinde tamamladı. Öte yandan 2020-2021 sezonu Anadolu Efes için asla unutulmayacak bir sezon olarak tarihe geçti. Ergin Ataman’ın öğrencileri, ligin yanı sıra Turkish Airlines EuroLeague’i de müzesine götürdü. Ataman, böylelikle bu organizasyonda şampiyonluk yaşayan ilk ve tek Türk antrenör oldu.

Fenerbahçe Beko ise şampiyonluk sayısında Anadolu Efes’in en yakın takipçisi. Son olarak 2017-2018 sezonunda mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler, toplam dokuz kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2012-2013 sezonundan bu yana şampiyonluk hasreti çeken Galatasaray Nef’in ise toplam beş şampiyonluğu bulunuyor.

Erman Kunter’in rekoru kırılamadı 

Türkiye basketbol tarihinin en önemli isimlerinden olan ve federasyon başkanlığına adaylığını açıklayan Erman Kunter, bir maçta en fazla skor üreten oyuncu unvanını 1988 yılından beri elinde bulunduruyor. Kunter Fenerbahçe forması giydiği sezonda, sarı-lacivertlilerin Hilalspor’u 175-101 yendiği maçta 153 sayı atarak tarihe geçmişti. Efsane isim, aynı maçın ilk devresinde 81 sayı atarak da bir devrede en fazla sayı atan basketbolcu olmuştu. 

Beşiktaş forması giyen Hüdai Budanur’un ise rekorunun kırılması pek mümkün görünmüyor. Budanur, 1957 yılında Beşiktaş ile İstanbul Karagücü’nü karşı karşıya getiren ve siyah beyazlıların rakibini 110-56 yendiği karşılaşmada takımının tüm sayılarını atarak tarihe geçti. 

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, ilklere imza attı 

2011-2012 sezonunda ismini Anadolu Efes olarak değiştiren Efes Pilsen, 1996 yılında Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı Olimpia Milano’yu yenerek müzesine götürdü ve basketbolda Avrupa kupası kazanan ilk Türk takımı olmayı başardı.

Fenerbahçe Beko ise Zeljko Obradovic yönetiminde 2016-2017 sezonunda Olympiakos’u mağlup ederek Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Sarı-lacivertliler, böylelikle Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını müzesine götüren ilk Türk takımı oldu.

Galatasaray ve Beşiktaş’ın da Avrupa zaferleri bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, 2015-16 sezonunda Eurocup’ta mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılar ise 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge kupasını müzesine götürdü. Her iki takım da şampiyonluklarını Ergin Ataman yönetiminde aldı.  

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes’in 2020-2021 sezonunda EuroLeague zaferi ile taçlanan öyküsüne bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler