Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Bu ülkede çocukların oynadığı alanlarda panzerler geziyorsa, burada bir sorun var”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan bugün (25 Eylül), partisinin İstanbul Eyüpsultan İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin Eyüpsultan ilçe teşkilatları da katıldı. Babacan konuşmasında, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Kürt sorunu yoktur” sözlerini eleştirdi. Babacan, “Şemdinli’de, Bağlar’da, Cizre’de şöyle bir yürüsün sonra Ankara’ya gelip bu sözlerini tekrar etsin de göreyim” dedi. 

Kürt sorunu yoktur” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Babacan, şunları söyledi: “’Kürt meselesi var mı, yok mu?’ diye papatya falı açmaya gerek yok. Daha önce de dediğim gibi, Kürt meselesinin olup olmadığını merak edenler bu soruyu, bu ülkede yaşayan Kürtler’e sorabilirler. Krizlerin ortağı Bahçeli ikide bir bu lafı ediyor. Şöyle bir çıksın Şemdinli’nin caddelerinde, sokaklarında bir dolaşsın. Diyarbakır’da esnafın yoğun olduğu caddede yürüsün. Cizre’nin çarşısında, pazarında şöyle bir yürüsün. Ondan sonra gelsin Ankara’ya, bunu tekrar etsin de göreyim bakayım.” 

“Bu ülkede çocukların oynadığı alanlarda, panzerler geziyorsa, burada bir sorun var”

Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

Bu iktidar, Kürt meselesini diriltti, asıl konunun özü bu. Eğer bu ülkede çocukların oynadığı alanlarda panzerler geziyorsa bir mesele var, bir sorun var. Yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde, seçilmiş belediye başkanları görevden alınıp yerine kayyumlar atanıyorsa burada bir sorun var. Türkiye’de 2021 yılında anadili hakkı hâlâ tartışılıyorsa burada bir mesele var. Türkiye’de kadına karşı şiddet ile mücadelede İçişleri Bakanlığı bir uygulama geliştiriyor da bu uygulamada beş tane yabancı dil varken, Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil yoksa burada bir mesele var. Bu meselenin adı da Kürt meselesidir. Bunu görmek lazım. Kürt meselesinin çözüm adresi de meşru demokratik siyasettir. Kimse çözümü başka yerlerde aramasın.” 

Ali Babacan, kongreden sonra DEVA Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nı açtı, ardından Eyüpsultan Camii’nde ikindi namazını kıldı. Namazdan sonra Babacan, Eyüpsultan halkı ile buluştu. Eyüpsultan’da Babacan’a yoğun ilgi vardı. Babacan, Alibeyköy Sanayi Sitesi’ne giderek işçileri dinledi. İşçiler, döviz kuru nedeniyle artan yedek parça fiyatlarına ilişkin şikayetlerini dile getirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.