Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Sadece ABD mi? Diplomatik fiyaskoların faturası kime çıkacak?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta çıkan yazısında, son dönemde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik fiyasko içerisinde olduğunu ve bunun faturasının Ankara’da birilerine kesilebileceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanı tek karar verici. Yetki sadece onda ama gerektiğinde sorumluluğu yükleyebileceği çok isim bulunuyor. Sonra koro başlıyor: Ama çevresi kötü. O nedenle tersten gidelim. Bu ve benzeri fiyaskoların faturası kime kesilmez? Ya da kime kesilmemesi ihtimali daha yüksek? Bence Savunma Bakanı Akar’a kesilmez sanki. Aslına bakarsanız 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana Türkiye’nin dış politikasını büyük ölçüde ayakta tutup dosta düşmana gösteren askeriye oldu. Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan bunun örnekleri. Bence bu fiyaskoların faturası MİT Başkanı Fidan’a da kesilir gibi durmuyor. Fidan özellikle son dönemde pek ortalara çıkmıyor zaten eskisi gibi. Gerisi artık serbest tahmin işidir. Artık bazı büyükelçiler mi değişir, üst bürokrasiden bazı isimler mi? Daha yukarıya çıkar mı? Kestirmek güç. Ama Erdoğan’ın aslında hata yapmadığı, yanıltıldığının görünmesi için sanki bu olanların faturası birilerine kesilecek gibi” diyen Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.