Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası Elit Erkekler Yol Yarışı 2021: Fransız sporcu Julian Alaphilippe “Dünya Şampiyonu” unvanını korudu

Dünya Şampiyonası Erkekler Yol Bisikleti mücadelesinde, Fransız sporcu Julian Alaphilippe 17,4 kilometre kala Antoniusberg tırmanışında herkesi geride bırakarak, “gökkuşağı mayo”sunu koruyan tarihteki yedinci isim oldu.

Anvers – Leuven etap profili

92 kilometre kala Alman sporcu Nils Politt atağını, Remco Evenepoel, Van Baarle ile birlikte 10 sporcu daha izledi. 268 kilometrelik yarışta, ilk atağını 200 kilometre kala yapan Fransızları, 58 kilometre kala bireysel atak yapan Alaphilippe’i, Belçikalı Wout van Aert takip etti.

21,6 kilometre kala Wijnpers yokuşunda tempo yapan Fransız Valentin Madouas’ı yakalayan Alaphilippe, 17,4 kilometre kala tekrar bir atak yaptı ve 30 saniye farkla zafere pedalladı.

2020 ve 2021 dünya şampiyonuna podyumda sırasıyla Hollanda’dan Dylan van Baarle ve Danimarka’dan Michael Valgren eşlik etti. Belçikalı Jasper Stuyven ise nefes kesen bir foto finişle podyumu kaçırdı.

Gökkuşağı mayosunu koruyan Alaphilippe yarıştan sonra, “Son atağı yaptığımda bacaklarım harikaydı. Bu planlı değildi. Tüm gücümü verdim. Söyleyecek bir şeyim yok. Finalde çocuğum aklıma geldi. Bir sürü Belçikalı izleyici yavaşlamamı söylüyordu. Onlar sempatik söylemler değildi ama bana daha fazla motivasyon verdi” diye konuştu.

2021 Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nın özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.