Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li şarkıcı Robert Kelly, cinsel istismar ve seks ticareti dahil dokuz suçtan mahkûm oldu

Şantaj, seks ticareti, cinsel istismar, insan kaçırma, yolsuzluk ve zorla çalıştırma suçlarından yargılanan ABD’li şarkıcı Robert Kelly, New York mahkemesi tarafından suçlu bulundu. Kelly’nin mayıs ayındaki duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

“I Believe I Can Fly” şarkısıyla tanınan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı şarkıcı Robert Kelly, cinsel istismar, haraç, insan kaçırma yolsuzluk, seks ticareti ve zorla çalıştırma suçlarından yargılandığı davada mahkûm oldu. 

Dokuz kadın ve iki erkekten oluşan 11 davacı, altı hafta süren duruşmalarda Kelly’nin kendilerine uyguladığı cinsel istismar ve şiddeti anlattı. 

Jüri, Kell’yi tüm suçlamalardan mahkûm etti. Cezası 4 Mayıs’taki duruşmada açıklanacak olan Kelly’nin müebbet hapis cezası alması bekleniyor.

Duruşma sırasında savcılar, Kelly’nin menajerlerinin ve güvenlik görevlilerinin suç girişiminde kendisine nasıl yardımcı olmak için çalıştığını ayrıntılı olarak anlattı.

Cinsel istismara maruz bırakılan mağdurlar, Kelly’nin izni olmadan yemek yiyemediklerini, tuvaleti kullanamadıklarını, hangi kıyafetleri giyeceklerini bile kontrol eden şarkıcının kendisine “Baba” dedirttiğini söyledi.

“Hayatımı korkmadan yaşamaya hazırım”

Kelly’nin kendisini hapse attığını, uyuşturucu verdiğini ve tecavüz ettiğini anlatan bir davacı, kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, suçlamalarının kamuoyuna yansımasından bu yana kendisine yönelik tehditler nedeniyle Kelly’den saklandığını aktardı. Mahkemede ismini Sonja olarak belirten kadın, “Hayatımı korkmadan yaşamaya ve iyileşme sürecine başlamaya hazırım” dedi.

Mahkemede ifade veren başka bir kadın da Lizette Martinez idi. Martinez, “Gerçeklerini konuşabilen kadınlarla gurur duyuyorum” dedi ve kararın kendisini “rahatlattığını” söyledi.

Kelly tarafından cinsel istismara maruz bırakılanları temsil eden avukat Gloria Allred, gazetecilere “47 yıldır avukatlık yapıyorum. Bu süre zarfında, kadınlara ve çocuklara karşı suç işleyen birçok kişiyi takip ettim. Karşılaştığım onlarca cinsel suç işleyen kişi arasında en kötüsü Robert Kelly idi” diye konuştu.  

Savcı Jacquelyn Kasulis, mahkemenin cinsel istismar sanıklarına “Ne kadar sürerse sürsün, adaletin uzun kolu size yetişecek” mesajını verdiğini söyledi.

Duruşma sırasında bir hayranı Kelly için tezahürat yaptı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.