Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB kreş sayısını artırıyor: “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında 12 yeni kreş daha açıldı, sayı 32’ye çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında 12 kreş daha açtı. Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin toplu açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Proje kapsamında toplam 32 merkezde 150 sınıf bulunurken 2 bin 183 kayıtlı çocuk, İBB’nin kreş imkanından faydalanıyor. 

Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin toplu açılış törenine katılan İmamoğlu, “Bana sorarlar her zaman, ‘Aklınızda bir dev proje var mı? Ya da çılgın proje var mı?’ diye. İstanbul adına, ekibimiz adına, İBB’ ailesinin 86 bin çalışanı adına en çılgın projemiz Yuvamız İstanbul projesi” dedi. Kreşlerin hafta sonu da açık olacağını söyleyen İmamoğlu, “Bu şehirde kadın çalışan sayısını, evine ekmek götüren, istihdam edilen kadın sayısını artırdığımız sürece, bilelim ki mutlu aileler, mutlu mahalleler vardır, mutlu ilçeler, mutlu şehirler ve mutlu ülke vardır. Çalışmayan kadın olduğu zaman o ülkede fakirliği konuşursunuz, yoksulluğu konuşursunuz” diye konuştu. 

“Öğrencilere yardım etmek isteyen herkesi işbirliğine çağırıyorum”

İmamoğlu, İstanbul’daki yurt sorununa da değindi. İBB olarak öğrenci yurtlarında bin kapasitesini yakalamak üzere olduklarını vurgulayan İmamoğlu, yurt sorununu çözmek için herkesle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah beş bin hedefimiz var burada. Çok hızlı çalışacağız. Gençlerimize de bu tartışılan günlerde, ilk defa İBB bünyesinde, yurt imkanını sağlama konusunda da adım attığımız için gurur duyuyoruz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.