Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine “taksi” genelgesi gönderdi: Yolcu almayan ticari taksiler trafikten men edilecek

Türkiye genelinde İstanbul başta olmak üzere birçok ilde, müşterilerin taksi bulamamasının ve taksicilerin müşteri beğenmemesinin yol açtığı kriz giderek büyüyor. İçişleri Bakanlığı, taksi sorununun önüne geçmek için bir genelge yayımladı. Genelgeye göre polis ekipleri, taksilerin yolcu almadığını tespit etmesi halinde, yolcuyu taksiye bindirecek ve yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere trafikten men dahil yasal işlem uygulanacak. 

İçişleri Bakanlığı bugün (28 Ağustos), taksi sorunun önüne geçmek için genelge yayımladı. Genelgeye göre, polis ekiplerince ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde, yolcu ticari taksiye bindirilecek, almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem uygulanacak.

Son dönemde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikayetlerin arttığı vurgulanan genelgede, bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasında tartışmaya ve ticari taksilerde seyahat eden ya da etmek isteyen vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyete yol açabileceği belirtildi.

Genelgede mağduriyetlerin giderilmesi için alınacak yeni önlemler ise şöyle sıralandı:

Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. 

Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak. 

Ticari taksi denetimleri artırılarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak. 

Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.