Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 15. yarışı Amerika GP başlıyor

MotoGP’de 2021 takviminin 15. yarışı, ABD’nin Teksas eyaletindeki 5,513 kilometrelik Circuit of the Americas pistinde 3 Ekim Pazar günü TSİ 22:00’de koşulacak.

19 Eylül’de koşulan San Marino GP’de, Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia birinci olmuştu. İtalyan motosikletçi, birinci cepten başladığı yarışta bitiş çizgisini ilk sırada geçerken, üst üste ikinci kez podyumun zirvesine çıkmayı başarmıştı.

Bitiş çizgisini liderden 0,364 saniye sonra geçen Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo ikinci, Bagnaia’nın 4,789 saniye gerisindeki İtalyan Enea Bastianini (Avintia Esponsorama) ise üçüncü sırayı almıştı.

San Marino GP ile birlikte puanını 234’e çıkaran Fabio Quartararo, pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürürken, ikinci sıradaki Bagnaia ise 186 puan ile rakibini takip ediyor.

MotoGP pilotlar klasmanı:

MotoGP markalar klasmanı:

MotoGP üreticiler klasmanı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.