Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Amerika GP’de Marc Marquez damalı bayrağı ilk sırada gördü

MotoGP’de 2021 takviminin 15. yarışı, ABD’nin Teksas eyaletindeki 5,513 kilometrelik Circuit of the Americas pistinde koşuldu.

Repsol Honda pilotu Marc Marquez, başlangıç ile birlikte en ön sırada yarışa başlayan Yamaha pilotu Fabio Quartararo’yu ve Ducati pilotu Francesco Bagnaia’yı ilk virajda geçerek liderliğe yükseldi. İspanyol yarışçı temposunu hiç düşürmeyerek yarışı birinci sırada bitirdi.

Marquez, 4 saniye fark ile Quartararo ve Bagnaia’nın önünde yarışı kazanan isim oldu. Rins yarışı dördüncü sırada tamamlarken, uzun tur cezası alarak geriye düşen Martin ise beşinci sırada kaldı.

Yarışı ikinci sırada bitirerek puanını 254’e yükselten Fabio Quartararo’yu (Monster Energy Yamaha), Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) 202 puanla takip ediyor.

MotoGP pilotlar klasmanı:

MotoGP takımlar klasmanı:

MotoGP üreticiler klasmanı:

Amerika GP’nin heyecan dolu son turu:

https://www.youtube.com/watch?v=MQ1onB9jXGU

Sezonun 16. yarışı İtalya Grand Prix’si, 24 Ekim’de koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.