Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris-Roubaix 2021: Kuzeyin Cehennemi’nde zafer İtalyan Sonny Colbrelli’nin

Bisiklette anıtsal klasiklerin en yıpratıcısı Paris-Roubaix’in 257,7 kilometrelik 118. edisyonu, dün (3 Ekim) Compiegne’de başlayıp Roubaix’de sona erdi.

Paris-Roubaix etap profili

Koronavirüs salgını sebebiyle iki yılı geçkin süredir ertelenen tarihi yarışa, yağmur ile birlikte oluşan çamur damgasını vurdu. Parke taşlarının (pave) kayganlaşmasıyla sporcular zor anlar yaşadı. “Kuzeyin Cehennemi” olarak adlandırılan anıtsal klasiği İtalyan Sonny Colbrelli kazandı.

Paris-Roubaix’nin son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Belçikalı Florian Vermeersch, Hollandalı Mathieu Van Der Poel ve İtalyan Sonny Colbrelli veledroma birlikte girdi. İlk atağı 22 yaşındaki Vermeersch yaptı fakat arkada bekleyen Sonny Colbrelli kendisini zafere götürecek olan atağına son 100 metrede başladı ve zafere pedalladı. Böylece, Andrea Tafi’nin 1999’daki zaferinden 22 yıl sonra ilk kez bir İtalyan bu zorlu anıtsal klasiği kazanmış oldu. Paris-Roubaix’e ilk defa katılan Belçikalı Vermeersch ikinci olurken, yarış öncesi favorilerden biri olarak gösterilen Van der Poel üçüncü olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Paris-Roubaix’in veledrom bitişi:

8 kilometre kala – En önde yer alan üçlü; Van der Poel, Vermeersch ve Colbrelli’nin podyumdaki yerleri neredeyse garanti. Hangi sırayla bitireceklerini son sprintleri belirleyecek. Etabın favorilerinden Van Aert’ın taşıdığı takip grubu ise tempoyu bir türlü yakalayamadı.

17 kilometre kala – Kaçışını sürdüren Gianni Moscon artık yakalanmayı bekliyor. Yıpratıcı parke taşlarında kayıp düşmesine rağmen kaybettiği zamanı geri alan İtalyan sporcu, son enerjisini tekerleklerine aktarsa da etabın bitimine 16 kilometre kala Van der Poel’ün çektiği grup tarafından yakalandı. Bu noktada esas sorulması gereken, Van der Poel ve Colbrelli arasında sprint düellosu mu izleyeceğiz? Yoksa Van der Poel ataklarıyla takip edenleri geride bırakabilecek mi?

26 kilometre kala – Yarışın lideri Moscon sola doğru kıvrılan virajda düştü. Van der Poel’ün önderliğindeki grup farkı 20 saniyenin altına çekti.

Gianni Moscon’un düştüğü an:

35 kilometre kala – Van der Poel’ün taşıdığı ekip Vermeersch ve Van Asbroeck’i yakaladı. Tüm enerjisi öndeki grubu yakalamak için kullanan Hollandlı sporcu, Sonny Colbrelli ile son düzlüklere girerse kendisi daha iyi koruyan İtalya bisikletçiye kaybedebilir. Gruptaki kimse Colbrelli ile veledromdaki sprint bitirişinde kapışmak istemiyor.

49 kilometre kala – Van der Poel’ün grubu ile Van Aert’ın grubu arasında 600 metre fark var. Belçika şampiyonu Van Aert’ın taşıdığı ekipten yardım alması lazımdı fakat kimse onunla son kilometrelerde yarışmak istemiyor. Van Aert 1 dakikanın üzerine çıkan farkı kapatmak için ciddi efor harcamalı.

Paris-Roubaix 2021 sıralaması:

Paris-Roubaix 2021’in özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.