Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı karşıtlarının mitingine izin veren İstanbul Valiliği, sağlık çalışanlarının düzenlemek istediği mitingi “uygun” bulmadı

Aile hekimleri, 30 Haziran’da Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için 16 ve 27 Ağustos’ta iş bırakmıştı. Yönetmeliğin iptalini talep eden aile hekimleri yarın (7 Ekim) İstanbul-Yenikapı’da bir miting düzenlemek istedi ancak İstanbul Valiliği mitingi “uygun” bulmadı. 

30 Haziran’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği, aile hekimlerinin ceza puanlarını artırıyor, ifade özgürlüklerini kısıtlıyor ve iş yüklerini ağırlaştırıyor. Bu duruma tepki gösteren aile hekimleri iki gün iş bırakmıştı. Yönetmeliğin iptal edilmesini isteyen aile hekimleri yarın (7 Ekim), İstanbul-Yenikapı’da bir miting düzenlemek istedi. Miting, İstanbul Valiliği tarafından “uygun” bulunmadı. 

İstanbul Valiliği‘nin, aile hekimlerinin düzenleyeceği mitingi “uygun” bulmamasının ardından İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) bir açıklama yayınladı. İSTAHED, yarın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklamada bulunacaklarını duyurdu.

Valiliğin eleştirildiği açıklamada, “Aşı karşıtlarının mitingine izin veren İstanbul Valiliği, en yoğun aşı uygulaması yapan aile hekimliği çalışanlarının, kendilerine yapılan haksız-hukuksuz uygulamalara tepkilerini göstermek için yapacakları mitinge izin vermedi” denildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.