Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milano-Torino 2021: Primoz Roglic, Superga’daki atağıyla kazandı

Bisiklette tek günlük yarı klasiklerin özel etaplarından Milano-Torino’nun, 190 kilometrelik 102. edisyonu dün (6 Ekim) koşuldu.

Milano-Torino etap profili

Jumbo-Visma’nın sporcusu Sloven Primoz Roglic, bitime 250 metre kala Adam Yates’i yakalayıp geçmesiyle yarışı kazandı. Bu sonuçla birlikte 1876’dan beri düzenlenen yarı klasik kategorideki mücadelenin tarihinde ilk kez Sloven bir bisikletçi Milan-Torino’dan zaferle ayrıldı.

Superga’nın 4.9 kilometrelik, %9.1 (maksimum %14) ortalama eğimli tırmanışta, 2.7 kilometre kala Ineos Grenadiers sporcusu Adam Yates temposunu yükselterek BAE Emirates sporcusu Tadej Pogacar’dan ve Jumbo-Visma sporcusu Primoz Roglic’ten kaçtı. Pogacar’ın hareketlenmemesi üzerine Roglic patlayıcı bir atakla Yates’in peşinden gitti ve 200 metre kala Birleşik Krallık vatandaşı Yates’i yakalayıp zafere pedalladı.

Milano-Torino yarışının sonuçları:

Primoz Roglic’in yarış sırasındaki değerleri ile ilgili infografik:

Soldan-aşağıya: 730 – 48 saniyede ürettiği ortalama Watt / 31.7 – Ortalama hızı km/s
Sağdan-aşağıya: 415 metrelik galibiyete götüren atağında (Ortalama eğim %7.9) / 1050 – Ürettiği en yüksek Watt / 34.6 – En yüksek hızı km/s

Milan-Torino yarışının özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.