Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YouTube, cinsel istismar ve tacizin de dahil olduğu dokuz ayrı suçtan mahkum edilen şarkıcı Robert Kelly’nin iki kanalını kapattı

YouTube, seks ticareti ve cinsel istismar dahil olmak üzere dokuz ayrı suçtan mahkûm edilen ABD’li şarkıcı Robert Kelly’nin iki kanalını kapattı. Kelly, platformda yeni kanal oluşturamayacak ancak şarkıları YouTube Music’te bulunmaya devam edecek.

YouTube, Robert Kelly’nin kanalları RKellyTV ve RKellyVevo’yu kapattı. Kararın “yaratıcı sorumluluk yönergelerine uygun” olduğu belirtildi.

Amerikalı şarkıcı, YouTube’da yeni kanal oluşturamayacak ancak şarkıları YouTube Music’te bulunmaya devam edecek. Diğer YouTube kullanıcıları tarafından yayınlanan müzik videoları da gösterilmeye devam edecek.

Şarkıcının müziğinin yayınlanmasının veya akışının durdurulmasını isteyen MuteRKelly kampanyası, diğer büyük platformları YouTube’un hareketini takip etmeye çağırdı.

Şarkıcı, hayatının geri kalanını hapiste geçirecek

Kelly’nin duruşmasında, maruz kaldıkları cinsel aşağılama ve şiddeti anlatan dokuz kadın ve iki erkekten oluşan 11 kişi dinlendi. İki gün süren tartışmanın ardından jüri, şarkıcıyı suçlu buldu. 

Kelly, önümüzdeki yıl mayıs ayında hüküm giyecek ve muhtemelen hayatının geri kalanını hapiste geçirecek. Şarkıcı, Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’a yönelik cinsel saldırı iddialarıyla ateşlenen “MeToo” hareketinden bu yana cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya kalan en ünlü insanlardan biri. 

Spotify da Kelly’nin şarkılarını kaldırmıştı

Cinsel taciz mağduru kadınlara hukuksal destek sağlamak için yeni bir politika uygulamaya karar veren müzik platformu Spotify, 2018’de cinsel taciz şikayetlerinden dolayı sanatçının şarkılarını Spotify’e ait tüm listelerden kaldırmaya karar vermişti.

Kelly’nin şarkıları Spotify’da bulunmaya devam ediyor ancak Spotify müziklerin reklamını yapmıyor.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.