Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de vaka sayısının en az olduğu Van’da salgında son durum – Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç: “Sadece tedbirlerin değil, zirvenin erken yaşanmasının ve test sayısının az olmasının da etkisi var”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık vaka ortalaması oranına göre 100 bin kişide 41,50 ile Türkiye’de en az vakanın görüldüğü Van’da, aşılama oranı henüz istenilen seviyede değil. Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç, vaka sayısının az olmasının sadece alınan önlemlerden değil, bölgedeki dördüncü zirvenin Türkiye’nin diğer bölgelerine göre erken yaşanmasından, sosyal etkinliklerin temmuz-ağustos kadar yoğun olmamasından ve insanların karantinaya girmemek için test yaptırmamasından da kaynaklandığını söyledi. Vaka sayısının düşmesinin kendileri için şaşırtıcı olmadığını söyleyen Dr. Yaviç, “Aşı karşıtlarının miting ve etkinliklerine izin verilmesi aşı politikasına olan güvensizliği artırdı. Aşılamada istenilen seviyede olunmamasına yol açtı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.