Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anıtsal klasik Il Lombardia 2021: Şampiyon olan Tadej Pogacar, efsane sporcu Bernard Hinault’nun 42 yıllık rekoruna ortak oldu

Sezonun son anıtsal klasiği olan Il Lombardia bisiklet yarışının 239 kilomerelik 115. edisyonu dün (10 Ekim) koşuldu.

Il Lombardia etap profili

Sezonun beşinci ve son büyük anıtsal yarışına UAE Emirates takımının sporcusu Tadej Pogacar damga vurdu. Bitime 36 kilometre kala atak yapan Sloven bisikletçiyi, Julian Alaphilippe, Primoz Roglic, Fausto Masnada, David Gaudu, Adam Yates, Michael Woods, Romain Bardet, Alejandro Valverde ve Jonas Vingegaard takip etti. Fakat Pogacar farkı 30 saniyeye kadar çıkardı.

Temposunu kesmeyen Sloven bisikletçi, 17 kilometre kala takip grubuyla farkı 1 dakikanın üzerine çıkarsa da, İtalyan Masnada 16 kilometre kala Pogacar’ı yakaladı. Bitime 4 kilometre kala öndeki ikili sürekli olarak birbirine ataklar yaptı ve tempolarını yükseltti. Sprint bitişiyle sona eren etapta Pogacar, İtalyan Fausto Masnada’yı evinde altederek zafere pedalladı.

Bu sonuçla birlikte, anıtsal klasik Liege Bastogne Liege’den sonra bu seneki ikinci anıtsal klasiğini kazanan Tadej Pogacar, tarihte aynı yıl bir büyük tur ve iki anıt yarışı kazanan Fausto Copii (1949) ve Eddy Merckx’den (1971-1972) sonraki üçüncü isim ve 1979 yılında efsanevi bisikletçi Bernard Hinault’nun başardığı Tour de France’ı ve Il Lombardia’yı kazanan 42 yıl sonraki ilk sporcu oldu.

Sezonun son anıtsal klasiği Il Lombardia 2021 sıralaması:

Sezonun son anıtsal klasiği Il Lombardia 2021’in özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.