Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta yeni hükümet, Başbakan Necla Buden liderliğinde göreve başladı: 25 kişilik kabinenin dokuz üyesi kadın

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkedeki siyasi krizi zirveye taşıdığı gerekçesiyle Başbakan Hişam el-Meşişi‘yi görevden alması ve parlamentoyu feshetmesinden 11 hafta sonra yeni hükümeti atadı. Said, hükümeti kurması için Necla Buden Ramazan‘ı görevlendirmiş ve Buden Ramazan, Arap dünyasının ilk kadın başbakanı olmuştu. Buden Ramazan liderliğinde kurulan yeni hükümet dün (11 Ekim) yemin ederek göreve başladı. Buden’in 25 kişilik kabinesinde dokuz kadın bakan bulunuyor.

Necla Buden Ramazan, birçoğu teknokratlardan oluşan yeni hükümeti kamuoyuna duyurdu. Yeni hükümet dün (11 Ekim) yemin ederek görevine başladı. Tunus devlet televizyonu, Buden Ramazan liderliğindeki kabinenin yemin törenini canlı yayında paylaştı.

Temel amaç yolsuzlukla mücadele etmek olacak

Buden yemin törenindeki konuşmasında, yeni hükümetin en temel amacının yolsuzlukla mücadele olacağını söyledi. Jeoloji profesörü Buden ayrıca, “Tunuslular’ın yaşam standartlarını yükseltme” ve “devlete duydukları güveni yeniden inşa etme” sözü verdi. Said ise yemin törenindeki konuşmasında, Tunus yargısını temizleyeceğini belirtti.

25 kişilik kabinenin dokuz üyesi kadın

İki aydan fazla bir süre sonra yeni hükümetine kavuşan Tunus’ta, Buden liderliğinde oluşturulan yeni kabinede, dokuz kadın bakan bulunuyor. 25 kişilik kabinede dokuz kadın bakanın görev alması rekor bir sayıya işaret ediyor. Bu kişiler arasında Adalet Bakanlığı’na atanan Leyla Jaffel ve Maliye Bakanlığı’na atanan Sihem Boughdiri Nemsaya da yer alıyor.

Tunus’un yeni kabinesinin önündeki en büyük sorunların, koronavirüs salgını ile birlikte artan işsizlik, borç krizi, yüksek enflasyon ve ülkedeki siyasi kriz olması bekleniyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.