Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine “Geber köpek, şerefsiz, dua et seni cezaevinde öldürmesinler” diyenler hakkında takipsizlik kararı veren 21 savcı ve üç hâkimi Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etti

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sosyal medyadan “Geber köpek, şerefsiz, dua et seni cezaevinde öldürmesinler” denilmesine takipsizlik karar verildi. Karara tepki gösteren Gergerlioğlu, takipsizlik kararı veren savcı ve hâkimler hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulundu ve “Takipsizlik kararlarının bitmesi ve adil yargılama istiyoruz. Yarın beni sosyal medya üzerinden tehdit edenler gelip bana saldırırsa, bunun sorumlusu bu savcılar ve hâkimlerdir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına gelen hakaret, küfür ve tehditler için savcılığa başvurularından sonuç alamadığı için 21 savcı ve üç hakim hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulundu.

“Soruşturmalar çeşitli bahanelerle kapatılıyor”

Medyascope’a konuşan Gergerlioğlu, “Paylaşımlarımın altına yüzlerce küfür ve hakaret geliyor. Avukatım bu kişilerin gerçek kimliğini, yaşadığı yeri ve aile bilgilerini bulup savcıya veriyor ancak savcılık çeşitli bahanelerle bu dosyalara takipsizlik kararı veriyor” dedi. 

Gergerlioğlu, kendi video ve fotoğraflarının altına yazılan hakaret, küfür ve tehditlere rağmen savcıların “Bu yorumda adın yok” diyerek dosyaları kapattığını belirtti.

Savcılık, Gergerlioğlu’na edilen hakaret ve küfürlere takipsizlik kararı verdi.

“Gergerlioğlu, ‘Geber köpek, şerefsiz, seni öldürmesinler’ diyen kişiye takipsizlik kararı verdiler”

Savcıların, kendisine edilen küfür, hakaret ve tehditler için “Üzerinden altı ay geçti, zamanaşımına uğradı” diyerek, suç duyurularını işleme koymadığını belirten Gergerlioğlu, kendisine “Geber köpek, şerefsiz, o. çocuğu” diye hakaret edenlere ise takipsizlik kararı verildiğini söyledi. 

“21 savcı ve üç hakimi HSK’ya şikayet ettik”

Gergerlioğlu, kendisine yönelik küfür ve hakaretlere takipsizlik kararı veren 21 savcı ve üç hâkimi HSK’ya şikayet etti.

Şu ana kadar lehte hiç karar verilmediğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bana yüzlerce küfür ve hakaret var ancak hiçbirine bir ceza verilmedi. Benim hem ifade özgürlüğüm hem de siyaset yapma hakkım engelleniyor. Biz de bugün 21 savcı ve üç hâkim için HSK’ya suç duyurusunda bulunduk. Takipsizlik kararlarının bitmesi ve adil yargılama istiyoruz. Yarın beni sosyal medya üzerinden tehdit edenler gelip bana saldırırsa, bunun sorumlusu bu savcılar ve hâkimlerdir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.