Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tenis ve salgın: Avustralya Açık’ta, Novak Djokovic karantinada kalacak

17-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Victoria eyaletinin Melbourne şehrinde düzenlenecek olan Avustralya Açık’ta koronavirüs aşısı yaptırmayan tenisçilerin 14 gün otel karantinasında kalacağı açıklandı. Erkeklerde dünya 1 numarası olan Novak Djokovic’in, aşı yaptırıp yaptırmadığını etik gerekçeler ile açıklamaması nedeniyle karantinada kalması gerekecek. 

Aşı yaptırmayanlar, 14 gün karantinada kalacak

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda, koronavirüs aşısı yaptırmayan tenisçilerin son durumu hakkında karar verildi. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada 17-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Victoria eyaletinin Melbourne şehrinde düzenlenecek Avustralya Açık’ta mücadele edecek tenisçilerden aşı olmayanlar, 14 gün otel karantinasında kalacak. Yetkililer, bu kararın Avustralya hükümeti ile birlikte alındığının altını çizdi. 

Novak Djokovic, karantinada kalacak isimlerden

Erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic’in, aşı yaptırıp yaptırmadığını açıklamaması nedeniyle karantinada kalması gerekecek. Sırp basınına konuşan Djokovic, aşı olup olmadığının sorulmasından rahatsızlık duyduğunu, bunun özel bir konu olduğunu ve etik bulmadığını söyledi. Kariyerindeki 20 grand slam şampiyonluğunun dokuzunu Avustralya Açık’ta kazanan Djokovic, “İnsanların soru sorma ve birisini yargılama özgürlüklerini kullanma konusunda çok ileri gittiklerini düşünüyorum” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.