Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Ne senden ne senin şürekândan zerre kadar korkum yok”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin bugünkü (27 Ekim) grup toplantısında, Ankara- Çubuk’taki şehit cenazesinde kendisine yönelik linç girişimi görüntülerini izletmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açıklamada bulundu. Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Ne senden ne de senin şürekândan korkum yok” dedi. İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “İş başa düştü” diyerek çözüm önerilerini dört maddede sıraladı.  

“Birilerine ‘yarım kalan işi bitirin’ talimatı vermiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a, partisinin grup toplantısında, Ankara-Çubuk’ta kendisine yönelik linç girişimi görüntülerini izletmesinin ardından sosyal medyadan yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde de CHP Genel Merkezi’nde açıklamada bulundu.

Erdoğan için “Şahıs” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Şahıs, bugünkü grup toplantısında benim görüntülerimi izletmiş. Adeta birilerine ‘yarım kalan işi bitirin’ talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum. Ne senden ne senin şürekândan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim bunu bilesin” diye konuştu.

“Bu iktidardan çözüm beklemek artık abesle iştigal, iş başa düştü”

AKP’nin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Biliyorsunuz, aylardır kışa yönelik uyarılarımı yapıyordum. Zam yağmuru konusunda vatandaşlarımı uyarıyordum, ‘karakış fonu kurulsun’ diyordum. Karşımızda kapı duvar bir iktidar var ve maalesef uyardığım her şey artık gerçeğimiz oldu. Her saat başı artık zam geliyor. Korkunç bir pahalılık var, bunu zaten vatandaş görüyor ve hissediyor. Bu iktidardan çözüm beklemenin artık abesle iştigal olduğu çok açık. Zaten tüm sorunların kaynağı kendileri. Neyi çözecekler? Bu saray ve şahsım iktidarı, insanımızı karakışın insafına terk etmiştir. Özetle iş başa düşmüştür. Çözümleri CHP bulmak zorundadır. Muhalefet olabiliriz ama çözümleri biz arayacağız” diye konuştu.

“Enerji faturasını ödeyemeyen beş milyon hane var”

14 milyon asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor. İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için enerjiye erişimin sağlanması çok kritik. Yoksulluk içinde yaşayan çocukları ile enerji faturasını ödeyemeyen beş milyon hanenin olduğu bir ülkeye biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın onuru, haysiyeti söz konusudur.”

“Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum”

“Peki iktidar ne yapıyor? Her gün yeni bir zam ilan ediyor” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Çok kısa bir süre önce elektrik faturaları tam üç kez zamlandı. Doğalgaza sekiz defa zam yapıldı. Kömüre yüzde 30, mutfak tüpüne yüzde 42 oranında zam yapıldı. Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk da bunu hak etmiyor. Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaşlarını bir davet mektubu gönderdim. ‘Bu millet için birlikte çalışalım’ dedim. Zamlarla mücadale konusunda benimle çalışmak isteyen herkesi davet ettim. Sağ olsunlar enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler ve birlikte bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik.

“Birlikte mücadele edeceğiz”

Kılıçdaroğlu vatandaşlara da “Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edeceğiz, zorundayız. İktidara geldiğimizde nihai amacımız elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etmek olacaktır. Ama atlatmamız gereken bir kış var. Kışı atlattıktan sonra zaten iktidara geleceğiz, sonrası kolay” diyerek seslendi.

“Şahsa sesleniyorum, bu sesi iyi dinle”

İsim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Şahsa buradan sesleniyorum: bu sesi iyi dinle, eğer bunları yaparsan, milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin. Kazanabilirsin, umurumda değil, yeter ki bu millet rahatlasın. Bunları hemen yap” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan dört maddelik çözüm

Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini dört maddede sıraladı:

1- Her şeyden önce acilen karakış fonunu kur, vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver. 

2- Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum, sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlamasına neden olacak. O nedenle derhal kaldır.

3- Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’yi hemen kaldır.

4- Elektrik ve ısınmada düşük gelir lehine kademeli tarife sistemine geç, yani sosyal tarife uygulamasını başlat. Vatandaşlar daha ağır bir fatura ödemesin.

“Hele bu karakışı geçirelim seninle sandıkta görüşeceğiz

İktidara eleştirileri sürdüren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Görüyorsunuz sorunu saptıyoruz, çözümü de önlerine koyuyoruz. Vatandaşın lehine, saray ve şürekâsının lehine. Ama amacımız ne? Onların puan toplaması veya toplamaması değil, bu ülkede fakirin, fukaranın kışı en azından rahat geçirmesinde. Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyorum. Bu hamleler halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Hele bu karakışı geçirelim seninle sandıkta görüşeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.