Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Squid Game fırtınası esmeye devam ediyor: Dizideki kız çocuğunun heykeli Seul Olimpiyat Parkı’na dikildi

Netflix’in Güney Kore yapımı popüler dizisi “Squid Game“in hayranları, dizide yer alan gerçek boyutlu bebeği görmek için Seul’deki Olimpiyat Parkı’na akın ediyor. Younghee adlı bebeğin 4 metrelik heykeli, dizinin küresel çaptaki başarısını kutlamak için bu hafta başında Seul Olimpiyat Parkı’na dikildi.

Younghee, üzerindeki turuncu ve sarı renkli kıyafetleri, tüyleri diken diken eden tavrı ve çocuksu sesiyle dizinin ilk ölümcül oyunu “Kırmızı Işık, Yeşil Işık”ı yönetmekten sorumlu.

“Sanki oyundaymışız, müziği duyuyoruz ve bebeği görüyoruz”

Ülkenin dört bir yanından başkent Seul’e gelen ziyaretçiler, Olimpiyat Parkı’ndaki heykeli görmek ve önünde fotoğraf çektirmek bibirleriyle yarışıyor. Bir Seul sakini, ziyaret sırasında hissetiklerini “Buraya geldim çünkü gerçekten oyunda olmanın nasıl bir his olduğunu bilmek istedim. Sanki oyundaymışız, müziği duyuyoruz ve bebeği görüyoruz” diyerek anlattı.

Heykelin önünde fotoğraf çekilmek için bekleyen kişilerin, dizinin ana karakteri Gi-Hun‘un kıyafetlerine benzer şekilde “456” numara etiketli yeşil eşofmanlar giydiği görüldü.

“Burada bulunmaktan keyif aldım”

Yeşil eşofmanıyla parka gelen Ko Dae-hwan, “Burada bulunmaktan gerçekten keyif aldım. Cadılar Bayramı için buraya bu kostümü giyerek geldim” dedi.

Güney Kore yapımı Squid Game, 17 Eylül’de gösterime girdi. Dizi, Netflix’te yayınlanmasının ardından 142 milyon hanede izlendi. Dizinin Netflix’e yaklaşık 4,4 milyon yeni abone kazandırdığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Euronews

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.